Suomen jalkapallomaajoukkueen tappiokierre ja päävalmentaja Mixu Paatelaisen potkut ovat viime päivinä hallinneet mediaa. Suomen kansa on haukkunut suomalaista futista urakalla. Lauantain Unkari-tappion jälkeen on purettu kollektiivisesti vuosikymmenestä toiseen jatkuneita kaikkia futispettymyksiä.

Suomen joukkueen hyökkääjä Riku Riski, joka Unkari-pelissä tuli vaihdosta Teemu Pukin tilalle, laukoo OrsaSportin sivuilla hänkin varsin suoraa tekstiä. Riski paljastaa Paatelaisen muuttuneen karsintojen edetessä epävarmaksi.

- Emme pelanneet hyvin, emmekä saavuttaneet niitä tuloksia, joita halusimme saavuttaa. Päiväunet muuttuivat näissä karsinnoissa jatkuviksi painajaisiksi Färsaaret -ottelun jälkeen. Sanotaan, että kaikki mikä ei tapa kasvattaa ja elämä / jalkapallo jatkuu. Voinkin todeta nyt, että olemme kaikki oppineet tulevaisuutta varten. Lässytystä ehkä, sillä epäonnistuimme ja unelmamme kuoli, tai ainakin siirtyi, jos haluaa ajatella positiivisesti. Mitä pidemmälle painajaisemme etenivät, sitä painostavampi ja haavoittuvampi olo joukkueessamme oli. Tällaisessa tilanteessa toivoo, että jotkut tai joku ottaa tilanteen haltuun ja tasoittaisi tilanteen, mutta nyt näin ei käynyt, Riski kirjoittaa

- Tunnen Mixun jo useamman vuoden ajalta ja saatan toistaa itseäni, mutta ominaisuuksiltaan pidän Mixua edelleenkin erinomaisena valmentajana etenkin yksilöiden kanssa. Mixu toi kovan draivin ja vaatimustason, mutta karsintojen loppua kohden pelaajien ja valmentajan kontakti muuttui. En voi puhua Mixun puolesta, mutta viereistä seuranneena tämä hänen loistava taitonsa jäi varjoon loppua kohti ja tilalle astui epävarmuus, jonkinlainen väkisin vääntäminen kaiken tekemisen kanssa. Positiivisuus ja usko omaan tekemiseen oli tämän joukkueen valtti alusta lähtien. Minusta joukkueemme on Eremenkon johdolla täynnä hyviä yksilöitä ja osoitimme monta kertaa pystyvämme pelaamaan myös joukkueena hyvin, mutta tuntuu, että epäonnistumisen pelko usko omaan tekemiseen hupeni koko ajan loppua kohti, Riski jatkaa.

Unkari-ottelussa tuhannet suomalaiskannattajat haistattelivat huudoissaan Mixulle sekä Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alajalle ja vaativat molempien eroa. Mixu hämmästeli asiaa lehdistötilaisuudessa ja totesi joukkueensa tarvinneen tukea tärkeässä ottelussa.

Riski on Mixun linjoilla. Hän hämmästelee myös median negatiivista asennetta.

- Pohjoiskaarre on kasvanut ja vahvistunut koko ajan, mutta tuntui todella omalaatuiselta, kun Unkari - kohtalon ottelussamme olisimme toivoneet saavamme täyden tuen, niin osa ihmisistä keskittyi täysin epäolennaisiin asioihin. On selvää, että kaikkien pelaajien pitää kantaa vastuunsa vaikka kiviä sataisi, mutta silti. Kimpassa voitetaan ja hävitäänkin ja matsin jälkeen sitten voidaan arvostella kovaakin. Melkeinpä kaikki pelaajamme lukevat lehtiä ja tuntui välillä siltä, että pettyneet toimittajat oikein hakivat negatiivista. Kentällä se ei oikeastaan tunnu ollenkaan, mutta olisi valhetta sanoa, ettei näillä asioilla ole mitään vaikutusta koko joukkueen olemukseen ja fiilikseen. Paskan keskellä on vaikea valmistautua, samalla ja painottaen, suurin vika oli kuitenkin meissä Huuhkajissa.

Lue Riskin koko kirjoitus täältä:http://www.orsasport.com/pelaajauutiset/978-maajoukkue-ja-karsinnat-ajat...