Oppositiopuolue vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi purkaa Helsingin Sanomissa kiukkuaan siitä, että eduskunnan keskustelu hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta on asetettu vuoden viimeiseksi asiaksi ennen pitkää joulutaukoa.

Vielä ennen tuota keskustelua eduskunta niittaa tänään ensi vuoden budjetin viimeiset kohdat.

– Kerran neljässä vuodessa kansanedustajat pääsevät keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan isoista linjoista. Ja nyt tämä keskustelu ajoitetaan kaikkien talousarvioasioiden jälkeen, viimeiseksi asiaksi ennen joulutaukoa, Mustajärvi kommentoi HS:ssa.

”Täydellisestä temppuilusta” puhuva Mustajärvi epäilee, että kyseessä on ulko- ja turvallisuuspolitiikan tietoinen vaientamisyritys.

– Ainakin vahva maku sellaisesta on. Nato-selvitys tuli vapunaattona, ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko annettiin juhannusviikolla, ja nyt loppukäsittely ajoitetaan viimeiseksi istuntopäiväksi, Mustajärvi sanoo.

Hänen mukaansa vasemmistoa on jopa pyydetty luopumaan ulkoasiainvaliokunnan mietintöön jätetyistä kolmesta lausumaesityksestä, jotta edustajat pääsisivät nopeammin lomille.

Uusi Suomi kysyi Mustajärveltä, kuka eduskuntaa vaientaa. Lue: Kuka eduskuntaa nyt vaientaa? – ”Kyllähän Timo Soini tästä vastaa”