Vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen on ehdolla eurovaaleissa, mutta ei aio ottaa paikkaa vastaan, jos tulee valituksi. Hän selitti ratkaisuaan MTV:n aamutelevisiossa tiistaina.

Useimpien puolueiden eurovaalilistoilla on ehdokkaita, jotka tulivat valituiksi myös eduskuntavaaleissa. Kyllönen lienee kuitenkin ainoa, joka on julkisesti kertonut jo etukäteen, ettei ottaisi europarlamentaarikon paikkaa vastaan vaan aikoo joka tapauksessa palata eduskuntaan. Hän selitti MTV:llä, että ratkaisun takana ei ole pitkä harkinta vaan se johtuu äkisti muuttuneesta tilanteesta yksityiselämän puolella.

”Elämäntilanne on tässä tänä keväänä muutamassa viikossa muuttunut aika radikaalisti. Minulla on ollut haaveet jatkaa Euroopan parlamentissa, mutta tämänhetkinen perhetilanne lähes viiden omaishoidettavan kanssa alkaa olla niin raskas reissutyöläiselle, että on paras pysyä kotimaan seinien sisäpuolella”, Kyllönen sanoo.

”Pitää valita toisella tavalla, jotta voi pitää huolta perheenjäsenistä.”

Kyllösen mukaan hän halusi olla rehellinen äänestäjilleen ja kertoa ratkaisunsa julkisesti. Ehdokkaana pysymistä hän perustelee EU:n tärkeydellä.

”Keskustelu kuvastaa sitä, että Kyllikki-tädillä on valtaa – minä olen ihmeellinen otus, kun olen ehdolla kaksissa vaaleissa, vaikka aika moni muukin on. Mutta hyvä, että tästä keskustellaan, koska EU-asia on mielestäni semmoinen, missä pitäisi saada kaikki suomalaiset heräämään. Itse olen halunnut olla ehdolle edelleen, jotta saisin vasemmistolaiset ymmärtämään, kuinka merkityksellinen paikka se EU on”, hän perustelee ehdokkaana pysymistä.

Puolueiden tapa käyttää tuplaehdokkaita äänien keräämiseen puolueelle on herättänyt laajaa keskustelua eurovaalien lähestyessä.

LUE LISÄÄ:

”Vedättäminen” vaaleissa suututtaa – ”Tällainen toiminta on moraalitonta äänestäjiä kohtaan”

Vasemmistoliiton vaalitemppu herättää huomiota – Professori IL:lle: ”Puhdasta äänten kalastelua”

Sari Essayahin ”kaikkein kummallisin” suunnitelma puhuttaa - Näin hän vastaa: ”Missä tässä on peli?”