Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) ex-puoliso Merja Vanhanen moittii keskustalaisia peliälyn puutteesta median suhteen. Keskusta-aktiivi Vanhanen sättii puolueen Verkkoapila-lehteen kirjoittamassaan mielipidekirjoituksessa myös suomalaisia toimittajia.

Vanhasen mukaan on selvää, että jokaisella toimittajalla on joku ennakkosuunnitelma, millaisen sävyn hän juttuunsa haluaa tehdä.

- Olen oikeastaan jo pitkään ihmetellyt sitä, miksei toimittajista ole olemassa julkista listaa, jossa lueteltaisiin mitä puoluetta tai viiteryhmää kukin toimittaja edustaa. Turhaa hurskastelua on sanoa, että lehdistö ja tv ovat muka puolueettomia, Vanhanen lataa.

- Milloin tämä meidän väkemme oppii, miten median kanssa täytyy olla. Itse en ole kokenut konkari medialle lausuntojen antamisessa, mutta ainakin olen ollut nopea oppimaan, Vanhanen ihmettelee.

Keskustalaisille pitäisikin Vanhasen mukaan antaa paremmat ohjeet julkisuudessa toimimiselle.

Vanhasen purkaus tuli reagointina Ylen Aamu-tv:ssä tänään esitettyyn kansanedustaja Antti Kaikkosen ja puolueen varapuheenjohtaja Antti Rantakankaan haastatteluun.

Vanhanen ihmettelee, miksi haastattelusta tehdyissä jatkouutisissa (US: Kaikkonen: Jotain uutta voi paljastua) käsiteltiin nimenomaan Kaikkosen puoluesihteeri Jarmo Korhosta koskevat negatiiviset kommentit eikä Rantakankaan huolta Suomen taloudellisesta tilasta.