Liikemies Peter Vesterbackan vetämä Helsinki-Tallinna-tunnelihanke on saanut dubailaiselta yhtiöltä 100 miljoonan euron rahoituksen. Dubailainen ARJ Holding LCC on erityisesti lämmitys-, vesi- ja jätevesiteknologiaan ja infrastruktuurin keskittynyt rahoitusyhtiö.

Rahoitus on osoitettu Vesterbackan ja Kustaa Valtosen FinEst Bay Area Development Oy -yhtiölle ja se on korvamerkitty projektin suunnitteluun ja luvitusvaiheeseen.

”Ensimmäisen ulkopuolisen rahoittajan mukaantulo on merkittävä askel koko hankkeelle”, sanoo Vesterbacka.

Toistaiseksi FinEst Bay Area Developmentin hanke on edennyt omaa latuaan ja Suomen ja Viron virallisten tahojen edustama FinEst Link -selvityshanke omaansa. Perjantaina liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) ja Vesterbacka korostivat kumpikin, että voi olla vain yksi tunnelihanke.

Tänään maanantaina liikemiesten FinEst Bay Area Development -hanke kertoo, että tunnelihanke on edennyt nyt luparintamalla. Tallinna-tunneli on kirjattu Uudenmaan maakuntakaavaehdotukseen ja FinEst Bay Area Development on jättänyt vesirakennuslupahakemuksen Virossa. Suomessa yritys on jättämässä ympäristövaikutusten arvionnin ensi vuoden alussa.

Vesterbacka ja Valtonen uskovat tunnelihankkeella on merkittävän vaikutus Suomen talouteen ja voi ennusteiden mukaan parhaimmillaan jopa kaksinkertaistaa talouskasvun.

LUE MYÖS:

Massiivinen Helsinki-Tallinna-tunnelihanke etenee – pian paljastetaan rahoitusta: ”Minä ja Peter olemme rahoittaneet tähän asti”

Erikoinen käänne Tallinna-tunnelissa – Berner ja Vesterbacka kuin yhdestä suusta: ”Vain yksi hanke, teemme yhteistyötä”