Europeleissä vuodesta toiseen alisuorittanut Englannin Valioliiga on Euroopan rahakkain jalkapallosarja. Nyt Valioliiga on lunastamassa maineensa myös Euroopan tasokkaimpana jalkapallon kansallisena sarjana.

Mestareiden liigan puolivälieriin eteni peräti neljä englantilaisjoukkuetta. Välierissä on varmuudella mukana ainakin yksi englantilaisjoukkue Tottenhamin ja Manchester Cityn kohdatessa toisensa.

Välierissä Tottenham tai Manchester City kohtaa voittajan otteluparista Ajax – Juventus. Cristiano Ronaldon tähdittämä Juventus on Ajaxia vastaan tietysti suosikki. Ajaxille jo pääsy puolivälieriin on kova saavutus.

Viime kaudella Mestareiden liigan finaalin Real Madridille hävinnyt Liverpool saa puolivälierissä vastaansa FC Porton. Liverpool tai Porto kohtaa välierissä voittajan otteluparista FC Barcelona – Manchester United.

Ensimmäiset puolivälieräottelut pelataan 9.-10. huhtikuuta ja toiset ottelut 16.-17. huhtikuuta. Välierät pelataan 30.4. ja 1.5. sekä 7.5. ja 8.5. Loppuottelu pelataan Madridissa 1. kesäkuuta.

Nykymuotoinen Mestareiden liiga aloitti kaudella 1992-93. Englannin Valioliigan seura on voittanut mestaruuden vain neljästi. 1999 mestari oli Manchester United, 2005 Liverpool, 2008 Manchester United ja 2012 Chelsea. Viimeisen kymmenen kauden aikana Barcelona ja Real Madrid ovat voittaneet yhteensä seitsemän mestaruutta.

Perjantaina arvottiin myös Eurooppa-liigan puolivälierät. Valioliigan seuroista Arsenal kohtaa Napolin ja Chelsea Slavia Prahan. Muut otteluparit ovat Benfica – Eintracht Frankfurt ja Villarreal – Valencia.