Seksin harrastaminen on yksi harvoista asioista, joka aidosti on hyväksi ihmisen terveydelle. Varsinkin miehet hyötyvät vilkkaasta seksielämästä, kertoo Daily Mail.

Vilkas seksielämä parantaa mielialaa. Seksin on todettu myös vähentävän sydänkohtausten riskiä ja erektiohäiriöitä.

Nottinghamin yliopiston tutkimuksessa todettiin tammikussa, että viisikymppisten miesten säännöllinen seksielämä vähentää eturauhassyövän riskiä. Samassa tutkimuksessa tosin todettiin, että alle kolmikymppisillä yli 20 kertaa kuukaudessa seksiä harrastavilla riski kasvaa.

Suomalainen tutkimus paljasti, että vanhojen miesten erektiohäiriöt ovat suoraan verrannollisia seksuaaliseen aktiivisuuteen. Tuhannelle 55- ja 75-vuotiaille tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että keskimäärin harvemmin kuin kerran viikossa seksiä harrastavilla miehillä on yli kaksinkertainen todennäköisyys saada erektiohäiriö.

Tutkmusten mukaan naisten estrogeenitasot laskevat vanhemmiten ja tämä vähentää myös seksihaluja. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan vaihdevuosien aikana vähintään kerran viikossa seksiä harrstavien naisten estrogeenitasot ovat kuitenkin korkeammat kuin harvemmin seksiä harrastavilla.