Siivojaa kohtasi karmea näky. Sosiaalitoimiston odotushuoneessa istui 57-vuotias mies eteenpäin kumartuneena - ja kuolleena.

57-vuotiaalla oli aika varattuna viime perjantaina sosiaalitoimiston käsittelijältä Tukholman esikaupunkialueella. Maanantaiaamuna hänet löydettiin kuolleena odotushuoneesta. Poliisi epäilee hänen olleen talossa koko viikonlopun, kertoo Aftonbladet.

- Työntekijöille tämä on erittäin epämiellyttävää. Pahinta se on miehen löytäneelle siivoojalle, sanoo sosiaalitoimiston johtaja Kersti Hjelm.

Mies oli diabeetikko ja hänellä oli keuhkovaivoja. Poliisi epäilee hänen kuolleen sairauteen tai tehneen itsemurhan. Miehen vierestä löytyi matkalaukku, jossa oli vaatteita ja lääkkeitä, myös insuliiniruiskuja.

Turvallisuusasioista vastaavan Bo Jensenin mukaan kaikki ovet voidaan avata sisäpuolelta. Siitä huolimatta mies ei näytä pyrkineen ulos.

57-vuotias tuli Ruotsiin 13 vuotta sitten, oli naimaton ja työtön. Naapurin mukaan hän vaikutti yksinäiseltä ja syrjäytyneeltä.

Vain muutama tunti ennen varattua aikaa mies - ja hänen vuokraisäntänsä - oli häädetty. Asuintoveri yritti selittää, että lähdettävä oli.

- Se ei näyttänyt menneen perille. Hän kieltäytyi luovuttamasta avainta.

Sosiaalitoimisto on nyt muuttanut turvatoimiaan estääkseen, että kukaan jää taloon sulkemisen jälkeen.