Yrittäjä Antti Halosen eilen Puheenvuorossa julkaisema runsassanainen vetoomus rennomman sääntelyn ja terveen järjen puolesta muuttui tänään varsinaiseksi nettihitiksi.

Halonen julkaisi eilen kirjoituksensa Kanssaveljeni - äänestä jaloillasi ja pelasta maksasi. Kirjoitus oli saanut perjantaina iltapäivällä yli 20 000 suositusta Facebookissa.

- Rupesi tässä vakavasti aprikoittamaan, että minkä ihmeen takia täällä Suomessa pitäisi kärvistellä, Halonen aloittaa purkauksensa.

Kirjoittaja käsittelee suomalaista sääntöjä kunnioittavaa kansallismentaliteettia raastavalla tarkkaavaisuudella.

Halosen vertailu suomalaisen ja berliiniläisen ajatusmaailman välillä kiteytyy kahteen sitaattiin.

- Asuimme tässä pari vuotta sitten 6kk:tta Berliinissä. Vapauden tunne! Se fiilis, että hetkinen, koko ajan ei ole joku s*tanan sääntösakari kyttäämässä ja sanelemassa mikä on sallittua ja mikä ei.

- Ihan samat EU-säädökset siellä on kuin Suomessa, mutta ero on se, että sakemannit on sen verran lungia porukkaa, etteivät he ole niitä tyhmimpiä sääntöjä pakottamassa päälle.

Halonen listaa Suomesta joukon nurinkurisia sääntöjä, jotka hän näkisi mieluummin ohjeina. Halosen perimmäinen ajatus on lopettaa sääntöjen ja pakkojen palvonta.

- Näyttää tosiaan siltä, että naapurin tekemisten kyttääminen on jonkinlainen suomalainen erityispiirre. Kaikki mahdolliset säännöt otetaan ahnaasti vastaan, kuin ruokaa odottava linnunpoikanen, ja niitä myös valvotaan!

- Mutta suomalainen ei nurise! "Ei se ole sen kummempaa muualla" ja "siellä on ne omat ongelmansa". Ihan oikeesti nyt – herätys!

Lue Antti Halosen koko kirjoitus Uuden Suomen Puheenvuorosta.