Itävaltalainen ateisti Niko Alm saa käyttää pastasiivilää ajokorttikuvassaan merkkinä uskonnollisesta vakaumuksestaan.

Asiasta kertoo Itävallan tietotoimisto ja BBC.

Almin taistelu uskonnonvapauden puolesta viranomaisia vastaan alkoi, kun hän julistautui pastafariksi ja liittyi muutama vuosi sitten Lentävän Spagettihirviön kirkkokuntaan. Pastafari on kutsumanimi Spagettihirviön seuraajille.

Tämän jälkeen itävaltalaismies on kiusannut kirkkonsa ja niin kutsutun vakaumuksensa avulla viranomaisia osoittaakseen uskonnollisten yhteisöjen saavan perustelemattomia etuja yhteiskunnassa.

Viimeisin taisteluvoitto tapahtui mainitussa ajokortissa. Itävallan laki määrittelee suht tarkasti EU-direktiivin mukaisesti sen, millainen kuva kortissa saa olla. Jos korttikuvassa käytetään päähinettä, tulee sen olla uskonnollisen vakaumuksen merkki.

Alm ajoi läpi pastasiivilän merkkinä omasta vakaumuksestaan pastafarina. Taistelu viranomaisia vastaan kesti kolme vuotta, ja tuloksena on ajokorttikuva, jonka voi nähdä esimerkiksi BBC:n sivuilla.

Itävaltalaisviranomaiset eivät hevillä taipuneet Almin tahtoon saada ajokortti siivilä päässään. Alm joutui käymään läpi muun muassa erityiset testit, onko hän psykologisesti soveltuva ajamaan autoa.

Seuraavaksi Alm aikoo ajaa Lentävän Spagettihirviön kirkon ja pastafarismin viralliseksi uskonnoksi Itävallassa.

Onko tässä enää mitään järkeä? Vastaa Uuden Suomen kyselyyn täällä.