Miesten kokema väkivalta parisuhteessa on yhtä yleistä kuin naisiin kohdistunut parisuhdeväkivalta. Miehet tosin saavat kokemastaan väkivallasta tavallisesti lievempiä vammoja kuin naiset.

Tiedot selviävät Euroopan kriminaalipolitiikan laitoksen erikoistutkija Markku Heiskasen kokoamasta tilastosta. Hänen mukaansa 16 prosenttia miehistä kokee väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan. Luku on yhtä suuri kuin naisilla.

Heiskasen tutkimus on julkaistu internetissä täällä.

Nyt myös oikeusministeriön rikoksentorjuntaneuvosto on herännyt väkivaltaongelmaan ja koonnut nettiin teemasivuston väkivallasta.

Neuvosto pyrkii vähentämään väkivaltaa puuttumalla lasten kokemaan ja näkemään väkivaltaan. Lisäksi neuvoston mukaan suomalaista alkoholikulttuuria tulisi muuttaa "vähemmän humalahakuiseksi ja erityisesti tolkutonta humalajuomista syrjiväksi".

Sivustolla ei kuitenkaan esitetä suoria toimia nimenomaan miesten kokeman parisuhdeväkivallan vähentämiseksi. Helsingissä Miehen linja sen sijaan on perustanut hankkeen, jossa maahanmuuttajamiesten väkivaltaisuuteen pyritään puuttumaan vertaistuen avulla.

Lue neuvoston väkivaltasivustoa täällä. Miehen linja täällä.