Mika Kaurismäen ohjaama elokuva Mestari Cheng on voittanut yleisöpalkinnon Lyypekin Nordische Filmtage -festivaaleilla. Elokuvan pääosanesittäjä Anna-Maija Tuokko vastaanotti palkinnon ja siihen kuuluvan 5000 euron rahapalkinnon päätösgaalassa Lyypekissä myöhään lauantaina.

Yleisöpalkinnon saajan valitsivat festivaalin kävijät äänestämällä kaikkien pitkien elokuvien joukosta. Mestari Cheng saa elokuvateatteriensi-iltansa Saksassa ensi keväänä.

”Festivaalijärjestäjät kertoivat minulle, että kun Mestari Chengin neljän näytöksen lipunmyynti alkoi, ne myytiin kaikki loppuun ennätysvauhtia alle tunnissa. Minulle yleisöpalkinto on festivaalin tärkein, sillä se on lahjomaton yleisön mielipide”, Mika Kaurismäki kommentoi.

Mestari Cheng on kutsuttu Lyypekin lisäksi useille muille elokuvafestivaalille: Valladolidiin, Roomaan, Vilnaan ja Tbilisiin. Elokuvan levitysoikeudet on myyty tähän mennessä Kiinaan, Pohjoismaihin, Saksaan, Japaniin, Australiaan, Sveitsiin, Itävaltaan, Unkariin, Viroon ja Israeliin.

Elokuva on saanut Suomessa tähän mennessä jo yli 45 000 katsojaa ja pyörii edelleen teattereissa.

Lue myös: