Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) mukaan käsillä olevassa talouskriisissä on tunnistettavissa kolme aaltoa.

Ensimmäinen aalto kohdistuu Lintilän mukaan yksinyrittäjiin ja pk-yrittäjiin, toinen myös suurempiin yrittäjiin ja kolmas kohdistuu varsinaisiin isoihin yrityksiin.

Tällä hetkellä aletaan Lintilän mukaan olla toisessa aallossa, mutta kolmas aalto on jo näkyvissä.

”Neljäs aalto toivon mukaan tulee ja se on sitten se aalto, jolla tullaan tästä kriisistä ylös”, Lintilä sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa tänään.

Elinkeinoministerin mukaan kaiken aikaa pohditaan, mitä toimenpiteitä tarvitaan siihen, että yritykset saadaan nostettua kriisistä ylös.

”Toivon jaksamista yrittäjille. Tämä on Suomen taloushistorian pahin vaihe tällä hetkellä menossa.”

Lintilä vetosi niihin vuokranantajiin, jotka eivät vielä ole nähneet tarpeelliseksi tulla vastaan yrittäjiä. Ministerin mielestä ”ehkä pahimmalta” ovat kuulostaneet ne kommentit, joissa viitataan siihen, että valtiohan jo aikoo kompensoida vuokria.

”En ole kovin innostunut siitä, että ulkomainen kiinteistösijoittaja on se, jonka taskuun sitten päätyisivät suomalaiset veroeurot”, Lintilä sanoi.

Lintilä totesi, että Suomessa on myös esimerkillisiä vuokranantajia, jotka ovat jo ottaneet yrittäjien tilanteen huomioon ja tulleet vuokralaisiaan vastaan ”merkittävällä tavalla”.

Ministeri myös huomautti, että kriisi on syntynyt äärettömän nopeasti.