”Ymmärrän täysin niitä perussuomalaisia, jotka eivät halunneet hallituksen hajoavan”. Näin kirjoittaa kansanedustaja Mika Niikko (ps.), joka ilmoitti tänään jäävänsä Jussi Halla-ahon johtamaan perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

Omasta päätöksestään huolimatta Niikolta löytyy ymmärrystä niillekin, jotka irtautuivat perussuomalaisista ja lähtivät Uusi vaihtoehto -ryhmään jatkamaan hallitustyötä. Tätä hän perustelee sillä, että on itse saanut kokea itselleen ja äänestäjilleen tärkeisiin asioihin vaikuttamisen hallituksessa.

– Äänestäjät odottavat meiltä tekoja juhlapuheiden sijaan, hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Niikko äänesti puoluekokouksessa Sampo Terhoa. Hän kuitenkin toteaa, ettei ole soinilainen, terholainen eikä halla-aholainen, vaan perussuomalainen.

– Jussi voitti puheenjohtajakisan, koska perussuomalaisten enemmistö halusi selkeän muutoksen kotimaan politiikkaan. Perussuomalaisten puoluekokouksessa oli paljon hallituspolitiikkaan pettyneitä – ja itsekin olen toki kaivannut siihen muutoksia. Vaalit olivat demokraattiset. Puoluekenttä oli puhunut.

Niikko perustelee jäämistään sillä, että ”perussuomalaiset on se puolue, johon minun 4273 äänestäjääni on minulle valtakirjan antanut”. Hän ei myöskään halua antaa loikkaamalla ”voimaa niille näkemyksille, jotka väittävät Perussuomalaiset puolueen olevan nyt rasistinen tai antikristillinen”.

– Perussuomalaiset tulee pysymään jatkossakin kristillis-sosiaalisena yleispuolueena, Niikko linjaa.