Mika Poutala koki Vancouverin katkeran olympiapettymyksen jatkoksi katkeran pettymyksen myös Pyeongchangissa. Hän sijoittui 500 metrin pikaluistelussa neljänneksi. Pronssin Poutala hävisi kolmella sadasosalla.

- Ei ole tällä hetkellä oikeastaan mitään tunteita. Vähän epätodellinen fiilis vaan, Poutala summasi tuoreeltaan kisan jälkeen.

Poutalan mukaan pronssi olisi ollut otettavissa, hopea ei.

- Kaksi kaveria (kultamitalistli Norjan Havard Lorentzen ja hopeamitalisti (Etelä-Korean Cha Min-kyu) oli ehdottomasti ylitse muiden. Mutta pronssiin (mitalin voitti Kiinan Gao Tingyu) vaaditut kolme sadasosaa olisi varmaan jostain voinut nipistää. En osaa sanoa, että mitään virhettä olisi ollut.

Poutala itki Vancouverissa 2010 hävittyään olympiamitalin täpärästi. Nyt häneltä irtosi hymyäkin.

- Totta kai tämä tulee kaivelemaan pitkään, mutta fokus siirretään nyt perjantaille. Sen jälkeen suunnataan fokus Kiinaan, jonne lähdetään viikon päästä MM-kisareissulle. Paljon on edessä vielä.

Poutalan mukaan mitali 1000 metriltä ei ole täysin pois suljettu asia.

- Vähän huonommat mitalimahdollisuudet kuin tässä tänään. Mitali voi olla mahdollinen, jos menee monet asiat putkeen.

Motivaatiota hänellä tonille ainakin on toisin kuin Vancouverissa.

- Vancouverissa en ollut yhtä valmis tappioon, mitä olen nyt. Ehdottomasti lähden vähän eri fiiliksellä tonnille. Vancouverissa mulla ei ollut pienintäkään mahdollisuutta mitaleille ja vedin siellä unelmani vedon olemalla kahdeksas.

Tunnelma olympiaovaalilla Gangneungissa oli erinomainen.

- Silloin kun korealainen luisteli, olisi korvatulppia tarvinnut. Kaikkia kannustettiin ja oli todella hyvä fiilis. Aina, kun olen olympialaisissa luistellut, on ollut ihan äärettömän hyvä fiilis. Ei tämmöistä ole missään muualla kuin Heerenveenissä parhaimmillaan, Poutala arvioi.

Poutala muistutti myös urheilun luonteesta.

- Se on hienoa urheilua. Pitää onnistua just eikä melkein juuri sillä hetkellä. Mä onnistuin mielestäni aika hyvin tänään, mutta ei riittänyt mitaliin.

Pekka Koskela oli kisassa 19:s. Koskela ilmoitti lopettavansa uransa näihin olympialaisiin.

- Ihan uskomaton ura kaverilla. Ainoa 2000-luvun maailmanennätysmies olympialaisissa, niin kyllä se saavutus nousee korkealle. Pekka on auttanut mua todella monilla eri tavoilla ja tsempannut todella hyviin suorituksiin. Pekka jättää hienon perinnön, kehui Poutala Koskelaa.

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang