Hallitusneuvottelupöydissä istuvat lobbarit ja työmarkkinajärjestöjen edustajat herättävät ihmetystä politiikan yleisössä.

Helsingin Sanomat kertoi torstai-iltana, että sdp:n toisena neuvottelijana työelämän kehittämistä pohtivassa ryhmässä toimii keskusjärjestö SAK:n johtoryhmän jäsen Saana Siekkinen. Samassa ryhmässä istuvat Vasemmistoliiton edustajina Teija Asara-Laaksonen JHL:stä ja Anu Tuija-Lehto SAK:sta.

”Uudistuksia sorvaamassa SAK, maatalouspöydässä herrat itse. Mikä voisi mennä pieleen?” pohtii Keskuskauppakamarin johtava ekonomisti Mauri Kotamäki Twitterissä hymiön saattelemana.

Juttu jatkuu tviittien jälkeen.

Iltalehti puolestaan nostaa esiin vihreiden hallitusneuvottelijakseen nimittämän Elina Moision, joka on vaikuttajaviestintätoimisto Miltton Networksin osakas. Hän toimii Luottamuksen ja tasa-arvoisten työmarkkinoiden Suomi -neuvotteluryhmässä.

”Aikamoista suhmurointia ja sopankeittoa lobbareiden avustuksella! Luulin että elämme demokraattisessa Suomessa, kaikkea muuta”, kirjoittaa kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho Twitterissä.

Neuvotteluita johtava sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi torstaina, että lobbareilla ei ole vapaata pääsyä Säätytalon neuvotteluihin.