Kansanedustaja Mikael Jungner haluaa kumota keskustelupalstoilla esiintyvän väitteen, jonka mukaan hän olisi parantunut eturauhassyövästään ruokasoodalla. Jungner tyrmäsi väitteen tänään julkisesti sen jälkeen, kun vakavasti sairaan ihmisen omaiset ottivat häneen yhteyttä soodaväitteen vuoksi – jälleen kerran.

–Omaisten sähköpostissa kysyttiin, että mistä sitä soodahoitoa voisi saada. Tämä oli ehkä kymmenes yhteydenotto asiasta. Se kertoo siitä, että tuolla on epätoivoisia ihmisiä, joita huijataan tällaisilla soodahoidoilla, Jungner sanoo Uudelle Suomelle.

–Tämä on vastuutonta ja törkeää.

Jungner otti asiaan kantaa aiemmin tänään Facebook-statuksessaan. ”Keskustelupalstoilla väitetään että minun syöpäni taltutettiin jollain soodalla. Höpöhöpö -juttu. Törkeää, että sairaita ihmisiä vedätetään moisilla huuhaa-hoidoilla...”, hän kirjoitti.

Jungnerilla havaittiin eturauhassyöpä juuri ennen kuin hän astui Yleisradion toimitusjohtajan virkaan vuonna 2005. Hän on kertonut, että lääkärin antama ennuste ei tuolloin antanut liikaa toivoa. Ruokasoodaa ei hoidoissa käytetty, mutta Jungner kuvaa itsekin parantumista ”pieneksi ihmeeksi”.

Jungnerin mukaan häntä hoidettiin perinteisestä syöpähoidosta poikkeavin menetelmin. Kaikki menetelmät säde- ja solunsalpaajahoidoista hormonilääkitykseen otettiin käyttöön kerralla. Perinteisesti hoitoja on ”jyvitetty pitkälle aikavälille”, Jungner sanoo.

–Kaikki ammukset, mitä lääkekaapista löytyi, ammuttiin kerralla, hän kuvaa.

–Se oli rankempaa, mutta näyttää toimineen.