Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä ilmoittaa harkitsevansa keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi asettumista.

”Olin alun perin sitä mieltä, että voisin palvella puoluetta paremmin jossain muussa tehtävässä ja olin aikonut asettua ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi vuonna 2020. Nyt on kuitenkin laitettava kroppa likoon, mikäli uusia puheenjohtajaehdokkaita ei ilmaannu”, hän kertoo tiedotteessaan.

Kärnän mukaan keskusta tarvitsee aidon kisan puheenjohtajasta ja samalla on välttämätöntä käydä aatteellinen keskustelu puolueen tulevaisuudesta.

”Mikäli lähden kisaan, lähden voittamaan sen. Ympäri Suomea kentältä saamieni viestien perusteella näin myös tapahtuu”, hän sanoo.

Kärnä on profiloitunut erityisesti maaseudun, seutukaupunkien ja Suomen harvaan asuttujen alueiden puolustajana.

”On täysin selvää, että en tulisi puheenjohtajana edistämään esimerkiksi Helsingin kehitystä, vaan päinvastoin jarruttamaan sitä. Pääkaupunkimme on elänyt muun maan kustannuksella aivan liian pitkään. Keskustan tulee olla koko maan puolue ja huolehtia, että pääkaupunkiseudun positiivinen erityiskohtelu yksinkertaisesti loppuu.”

Valtiovarainministeri Mika Lintilä kertoi aikaisemmin tänään ”joutuvansa” harkitsemaan puheenjohtajaehdokkuutta vakavasti, jos kilpaan ei Antti Kaikkosen lisäksi löydy muita ehdokkaita. LUE TARKEMMIN: Mika Lintilä väläyttää: ”Jos muita ehdokkaita kuin Kaikkonen ei tule, joudun vakavasti harkitsemaan”

Puolustusministeri Antti Kaikkonen kertoi tiistaina pyrkivänsä keskustan johtoon. Hän on ensimmäinen, joka on asettunut kisaan ehdolle virallisesti.

Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan syyskuussa järjestettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa. Nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti eduskuntavaalituloksen jälkeen väistyvänsä johtopaikalta.

LUE LISÄÄ:

Antti Kaikkonen väläyttää: Valtiovarainministeri voi vaihtua

Ministeri Kulmuni Suomenmaassa: ”Ti­lan­ne on va­ka­va – Kol­mat­ta ker­taa kes­kus­ta ei sel­kä­sau­naa kes­tä”

Keskustavaikuttaja Tytti Määttä tekee paluun, muttei lähde puheenjohtajakisaan – esittää yllättävää mallia keskustalle