Eduskunnasta väistymään joutuva keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä toivottaa kaikkea hyvää Paavo Väyryselle, joka vahvisti hetki sitten palaavansa eduskuntaan kesäkuussa.

Varakansanedustajaksi vuonna 2015 äänestetty Kärnä on ollut eduskunnassa Väyrysen tilalla. Hän toteaa, että Väyrysellä oli oikeus tehdä ratkaisunsa.

– Tämä tilanne on ollut selvillä koko ajan tämän kolmen vuoden ajan ja Väyrysellä on ratkaisuunsa lainsäädännön nojalla kaikki oikeus. Toivotan Väyryselle kaikkea hyvää ja ennen kaikkea toivon, että hän käyttäytyy eduskunnassa keskustan kunniapuheenjohtajan arvokkuudella, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

Kärnä lähetti kannanottonsa ennen kuin Väyrynen vahvisti päätöksensä ja ilmoitti samalla, että hän jättää tehtävänsä keskustan kunniapuheenjohtajana.

Etenkin sosiaalisen median aktiivisuudestaan tunnettu Kärnä aikoo jatkaa poliittista uraansa.

– Nyt on tärkeintä hoitaa nämä keskeneräiset asiat parhaalla mahdollisella tavalla maaliin, mutta seuraavat eduskuntavaalit ovat kesäkuusta 10 kuukauden päässä ja eurovaalitkin vajaan vuoden. Päätän ehdokkaaksi lähtemisestä myöhemmin. Politiikan kommentointia tulen jatkamaan käytettävissäni olevilla foorumeilla ja antamaan ärhäkkää tulitukea Juha Sipilän hallitukselle, Kärnä ilmoittaa.

Lue lisää: Nyt se on varmaa: Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan – eroaa keskustasta ja irtautuu sotesta