Linnan juhlissa oli edustettuina monia urheilijoita ja kotimaisen kulttuurin edustajia. Mutta oliko mukana yhtään moottoriurheilijaa?

Moni moottoriurheilija edustaa ylpeänä Suomea ympäri maailmaa. Mielellään soisi heidän edustavan lajejaan myös Linnnan juhlissa.

Rallipuolelta olisi hyvinkin voinut mukana olla MM-sarjan kakkonen Jari-Matti Latvala ja uransa lopettanut Mikko Hirvonen. Yhtä perusteltu kutsuttava olisi ollut Euroopan mestari Esapekka Lappi.

Formulakuljettajista Valtteri Bottas olisi ollut hyvä valinta.

Rallicrossin puolelta ehdokkaita olisi Yhdysvalloissa GRC-sarjan voittanut Joni Wiman ja rallicrossin MM-sarjassa toiseksi tullut Topi Heikkinen.

Kaksipyöräisistä ehdoton ykkönen on tietysti Mika Kallio, mutta unohtaa ei sovi myöskään Ajo Motorsportin perustajaa ja tallipäällikköä Aki Ajoa ja hänen poikaansa Niklas Ajoa.

Puhumattakaan enduropuolen kavereista. Eero Remes oli MM-sarjassa luokkansa kakkonen ja Matti Seistola luokkansa kolmonen.

Muita mieleen tulevia nimiä eri lajeista ovat Sami Seliö, Markus Palttala, Toni Vilander ja Mikko Eskelinen.

Linnan juhlien teemana tänä vuonna oli vapaaehtoistyö. Olisikohan jonkun pitänyt muistuttaa siitä suuresta vapaaehtoistyöstä, mitä moottoriurheilun saralla tuhannet suomalaiset tekevät.

Se on todella arvokasta työtä. Liian harvoin tekijät saavat ansaittua kiitosta.

Olisi ollut hienoa, jos kutsuttujen joukossa olisi ollut joku todella pitkän linjan moottoriurheilun taustapuurtaja.

Olisikohan tässä suomalaisilla keskusjärjestöillä vielä tekemistä, etunenässä tietysti AKK ja Suomen moottoriliitto.