Osakesäästäjien keskusliiton puheenjohtaja, professori Timo Rothovius kummastelee Uudelle Suomelle, miksi Nokia ei heti kertonut toimitusjohtaja Stephen Elopin esteellisyydestä ostaa johtamansa yhtiön osakkeita.

Julkisuudessa nousi eilen kohu siitä, ettei Elopilla ole ainuttakaan Nokian osaketta. Nokia selvensi aiemmin Helsingin Sanomille, ettei Elop ole voinut ostaa matkapuhelinyhtiön osakkeita sisäpiirikauppasäädösten vuoksi.

Rothovius luottaa Nokian lausuntoon.

- Pörssisäännöt ovat tiukat ja hyvä niin, hän toteaa

- Ainut asia, mikä tässä jäi hieman hampaankoloon oli, että tästä olisi pitänyt heti kertoa. En ymmärrä, miksi Nokian piti pantata tällaista tietoa. Ei tämä mikään liikesalaisuus ole, Rothovius hämmästelee.

Vaikka Elopilla ei olekaan toistaiseksi Nokian osakkeita omistuksessaan, pitää Rothovius kuitenkin todennäköisenä, että Elopia on sitoutettu yhtiön tulokseen liittämällä yhtiön kurssikehitys tämän palkitsemisjärjestelmään.

Nokialta kerrotaan Ylelle, että Elop on myynyt jo 60 prosenttia omistamistaan Microsoft-osakkeista ja hän aikoo ostaa Nokian osakkeita heti, kun se on mahdollista.