Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok) viestittää Uudelle Suomelle, että puhemiesneuvosto on huomauttanut hallitusta läsnäolosta eduskunnassa. Puhemiehistö keskusteli asiasta tänään kokouksessaan.

”Keskustelu käytiin ja puhemiesneuvoston toive ministerin läsnäolosta erityisesti omissa esittelyasioissaan on välitetty valtioneuvostolle”, kertoo Risikko.

Eduskunnan tiedonantokeskustelussa herätti suurta ihmetystä se, että ministerit poistuivat keskustelusta yksi toisensa jälkeen niin, että lopulta Pia Viitanen (sd) osoitti puheensa tyhjälle ministeriaitiolle noin kello 18.49. Tilanne oli sikälikin erikoinen, että hallitus itse oma-aloitteisesti toi tiedonantonsa eduskuntaan. Lue tarkemmin: Hämmennys valtasi eduskunnan – ”Katson ministeriaitiota, puhemies, ja se on aivan tyhjä”

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk) kertoo Uudelle Suomelle välittäneensä omalta osaltaan pääministeri Juha Sipilälle (kesk) ja työministeri Jari Lindströmille (sin) viestiä liittyen eduskunnan eiliseen tiedonantokeskusteluun.

”Yleensä hallitus sopii työnjaosta niin, että siellä joku päivystää. Nyt se periaate ei toteutunut. Olen osaltani hoitanut viestin sekä pääministerille että työministeri Lindströmille”, Pekkarinen sanoo.

Pekkarinen sanoo viestittäneensä, että jatkossa toiveena olisi, että hallitus hoitaisi vastuu- ja päivystysjakonsa kuntoon.

”On ymmärrettävää, että etenkään pääministeri ei voi olla koko ajan paikalla. On myös ymmärrettävää, että työministeri ei aina voi olla paikalla”, itsekin ministerinä toiminut Pekkarinen sanoo.

Eduskunnan toinen varapuhemies Tuula Haatainen (sd) puolestaan kertoo Uudelle Suomelle, että ministeriaition tyhjenemisestä keskusteltiin tänään puhemiehistön kokouksessa. Haataisen mukaan tapaus on herättänyt hämmennystä etenkin siksi, että kyse oli hallituksen omasta asiasta eduskunnassa.

”Tästä on myös jonkin verran tullut kansalaispalautetta”, Haatainen kertoo.

LUE MYÖS:

Eduskunnassa 31 vuotta istunut demari: ”En muista näin vastenmielistä tilannetta – moraalisesti äärimmäisen vastenmielistä”

Ben Zyskowiczilta ehdotus ay-liikkeelle: Kuukausi aikaa – valmistelkaa vaihtoehto

Sipilällä ja Rinteellä tulinen väittely eduskunnassa: ”Näitä ovat SDP:n keinot – lisää tukia valtion piikkiin”

Petteri Orpo kohautti eduskuntaa – ”Huonommilla kyvyillä työpaikka”