Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) pitää erittäin epätodennäköisenä, että varusmiespalveluksen aloittamiseen tulisi ensi heinäkuun saapumiserän osalta muutoksia.

”Tällä tietoa saapumiserä 2/2020 aloittaa suunnitellusti heinäkuun alussa. Muu olisi erittäin epätodennäköistä, mutta poikkeusolojen keskellä on aika vähän asioita, joita voi sanoa 100% varmaksi”, hän vastasi, kun Uusi Suomi kysyi tekstiviestitse, onko heinäkuun 6. päivänä palvelukseen astuvien aloittaminen 100-prosenttisen varmaa.

Puolustusministeri toivottaa nuoret tervetulleeksi palvelukseen heinäkuussa.

”Panoksenne on tärkeä ja teistä pidetään hyvää huolta”, hän viestittää.

Uusi Suomi kysyi myös suoraan Puolustusvoimilta, miten siellä nähdään tilanne ensi heinäkuussa varusmiespalveluksen aloittavien osalta.

”Tämän hetken tilanteen mukaan 2/20 saapumiserä astuu palvelukseen normaaliaikataulussa 6.7. Tilannetta seurataan jatkuvasti ja tarpeen vaatiessa myös tulevan saapumiserän järjestelyitä arvioidaan tilanteen vaatimalla tavalla”, Puolustusvoimien viestintäjohtaja, eversti Torsti Astrén vastasi.

Hallitus on päättänyt, että poikkeusolot jatkuvat koronaepidemian vuoksi 13. toukokuuta asti. Monen arvion mukaan epidemia voi venyä Suomessakin kesäkuukausille.

Varusmiehille on poikkeusolojen aikana myös erillistä käyttöä, sillä heitä toimii Uudenmaan ja muun maan välisten liikkumisrajoitusten valvonnassa.