Jussi Pajunen ja Astrid Thors.Kuva: Helsingin kaupungin kuvapankki / Valtioneuvoston kuvapankki

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on syyttänyt osin valtiota maahanmuuttajien kotouttamisen viivästymisestä. Tänään nähdään, mitä Pajusen kritiikkiin vastaa maahanmuuttoministeri Astrid Thors, joka on Uuden Suomen verkkovieraana kello 16–17.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä ehdittiin jo tyrmäämään Pajusen vaatimukset lisähenkilöstön saamisesta pääkaupunkiseudun maahanmuuttajien työllistämispalveluihin.

Ministeriö ei aio Helsingin Sanomien verkkosivujen mukaan myöskään sitoutua pääkaupunkiseudun kuntien ja valtion väliseen aiesopimukseen, joka takaisi 40 miestyövuoden lisäyksen pääkaupunkiseudun työvoimatoimistoihin maahanmuuttajien kotouttamiseen.

”Voiko Helsinki nyt sitten lopettaa muiden kuin jo sovittuihin töihin tulevien maahanmuuttajien vastaanottamisen? Nämä lusmuilijat kun ovat rasite veronmaksajille ja huoltosuhteelle kaikkien mielestä”, kysyy nimimerkki Juge Uuden Suomen sivuilla.

Ministeri Thors vastaa Uuden Suomen lukijoiden kysymyksiin esimerkiksi maahanmuuttopolitiikasta, EU:sta ja Suomen kielipolitiikasta.

Ministeri Thors vastasi Uuden Suomen lukijoiden kysymyksiin. Kysymykset ja vastaukset ovat luettavissa alla.

Aiempia kysymyksiä muun muassa tämän aiemman jutun alla olevassa ketjussa.