Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) kertoo joutuneensa väärinymmärretyksi keskustellessaan katupartioinnista ja turvapaikanhakijoista Ylen Ykkösaamussa.

–Otinko kantaa katupartioinnin puolesta tai sitä vastaan? En ottanut. En näe siinä mitään ongelmaa niin kauan, kun pysytään lain puitteissa. Se, että taustalla on rikoksiin syyllistyneitä ihmisiä, tietysti herättää varmasti mielenkiintoa. Se iso asia on se, että kansalaiset kokevat turvattomuutta, ja se on tietysti meidän päättäjien iso huoli, että miten tähän pystytään vastamaan laillisin keinoin, Lindström kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Hän kertoo todenneensa, että "jokaisella on tietysti oikeus liikkua ulkona. En näe siinä mitään ongelmaa niin kauan, kun pysytään lain puitteissa”.

–Sanoin myös, että "Ihmiset tarkkailevat ympäristöä, ja jos he huomaavat jotain epäilyttävää, niin oikea toimenpide on ottaa yhteyttä viranomaisiin, joiden tehtävänä on hoitaa tämä”, Lindström toteaa.

Hän nostaa esiin kansanedustaja Mika Karin (sd.) tänään julkaiseman blogikirjoituksen, jossa hän toteaa Lindströmin olevan ”täysin eri linjoilla” sisäministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa.

–Hallituksen linja suhteessa rasistisiin katupartioihin on jäänyt epäselväksi. Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) totesi, että katupartioihin näyttää liittyvän maahanmuuttovastaisia piirteitä, mikä ei lisää turvallisuutta, vaan pikemminkin kärjistää ja lisää vastakkainasettelua (HS 5.1). Täysin eri linjoilla Orpon kanssa on oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.), joka ei ole huolissaan katupartioista, eikä pidä väkivaltarikoksista tuomittujen henkilöiden johtamia katupartioita ongelmana (YLE Ykkösaamu 8.1), Kari kirjoittaa.

Lindström kiistää Karin väitteen.

–Mika Kari, en ole täysin eri linjoilla vaan ihan samoilla linjoilla Petteri Orpon kanssa. Lain valvonta kuuluu viranomaisille. En ole millään lailla puolustanut laittomuuksia, hän kirjoittaa.

Myös oppositiopuolue vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula kommentoi tänään Lindströmin esiintymistä Ylellä.

–Eikö kukaan kerro ministerille, että äärioikeistolaisten väkivaltarikollisten katujengiytymisestä on historian valossa syytä olla huolissaan, mieluummin ennen kuin joku kuolee? Että vastaava kehitys muualla maailmassa on aina johtanut yleisen turvallisuuden heikkenemiseen, joskus vähän ja joskus tosi, tosi pahasti. Että yhden osapuolen järjestäytyminen johtaa yleensä myös vastajärjestäytymiseen, ja siitä vasta turvallista tuleekin. Jarppa hei, nyt herätys, Kontula kirjoitti blogissaan.

Lindström vastaa blogissaan myös Kontulan kritiikkiin.

–Olen hereillä. Kiitos vaan herätyskellona olemisesta, Lindström toteaa.

–Minulta kysyttiin että mitä mieltä olen katupartioinnista ja vastasin kuten tuossa alussa lukee. Toiminta on laillista jollei sitä erikseen laittomaksi todeta. Turvallisuudesta vastaavat aina viranomaiset. En osaa tätä tuon selvemmin todeta, hän kirjoittaa.