Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan hallituksen liikennekaarihankkeesta.

Osana suurta hanketta liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) haluaa vapauttaa taksialan. Perussuomalaiset on vastustanut taksilupien määräsääntelyn vapauttamista. Kai Mykkäsen mukaan valmistelussa on jo tehty monta myönnytystä. Hän kertoo tuoreimmasta kompromissiesityksestä näin:

– Tänä päivänä uber-kuskit kilpailevat taksien kanssa epäreilulla tavalla. Taksit maksavat verot, ovat sidottuja asemapaikkoihin ja hoitavat päivystysvelvoitteet. Uber-kuskit eivät. Pöydällä oleva kompromissiesitys lähtee siitä, että kaikilla tulisi olla henkilökuljetuksen liikennelupa. Kuljettajien täytyisi täyttää turvallisen kuljettajan vaatimukset ja kieltäkin pitäisi osata. Taksitoimintaa harjoittavat yhtiöt ja autot pitäisi rekisteröidä Suomeen. Luvitus varmistaisi käytännössä myös Uber-kuskien verottamisen.

Lue lisää Puheenvuorosta: Liikenne ansaitsee vapautusloikan

Berner on jo väläyttänyt Lännen Median haastattelussa sitä, että taksit jäisivät kokonaan uudistuksen ulkopuolelle, jos alasta ei päästä hallituksen kesken sopuun.

– Vastaan liikennepolitiikasta kokoomuksen ministeriryhmässä. Tapasin eilen Taksiliiton puheenjohtaja Jari Lemmetyisen ja toimitusjohtaja Timo Koskisen. Myös heidän mielestään huonoin vaihtoehto olisi jättää taksit liikenneuudistuksen ulkopuolelle, Mykkänen kirjoittaa.

Mykkäsen mukaan Bernerin johdolla tehdyn kompromissiesityksen kohtalo ratkeaa lähiaikoina.

Lue lisää aiheesta:

Bernerin esitys: Taksialalle merkittäviä vapautuksia – ”Enää ei ajettaisi tyhjänä lentokentältä”

Perussuomalaiset kiistää uutispommin: ”Emme hyväksy” taksiliikenteen vapauttamista

Soinilla ja Bernerillä hämmentävä ristiriita: ”Liikennekaari ei mene eteenpäin”

Taksin tilalle maitoauto? – ”Rytinä” tulossa liikenteen byrokratiaan