Opetus- ja kulttuuriministeriö selvittää perussuomalaisten ajatuspajan julkaisua, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk) Twitterissä.

Ministeriö käy Kososen mukaan parhaillaan läpi Suomen Perustan julkaisua ja selvittää, onko se ristiriidassa valtionavustuspäätöksen kanssa. Julkaisu nimeltä Totuus kiihottaa – Filosofinen tutkimus vasemmistopopulistisen valtamedian tieto- ja totuuskriisistä on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa.

”Kyseisen yleisavustuksen saajan yhtenä velvollisuutena on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Vaikuttaa kuitenkin selvältä jo nyt, että mainittu julkaisu ei tätä velvollisuutta täytä”, Kosonen kertoo Twitterissä.

LUE LISÄÄ:

Ministeriö voi tarvittaessa pyytää selvitystä yleisavustuksen käytöstä.

”Yleisavustuksien takaisinperintää tapahtuu ajoittain ja takaisinperintäpäätökset tehdään aina virkatyönä avustuskriteerien pohjalta. Ministeri ei osallistu näihin päätöksiin.”

”Haluan omalta osaltani kuitenkin todeta tämän hyvin selvästi: näkemäni otteet julkaisusta ovat julmia ja huolestuttavia sekä kaukana omasta ihmiskuvastani.”

Jukka Hankamäen Suomen Perustalle laatima filosofinen tutkimus on oudoksuttanut erityisesti naiskuvansa takia. Hankamäki arvioi esimerkiksi, että jotkut suomalaiset naiset ovat ”halunneet kostaa suomalaiselle yhteiskunnalle pariutumalla ulkomaalaisen kanssa”.

Aiemmin perussuomalaisten nuorisojärjestöltä perittiin takaisin valtionavustuksia, mikä osaltaan ajoi järjestön konkurssiin.

LUE AIHEESTA LISÄÄ:

LUE SEURAAVAKSI: