Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) vastaa kokoomuslaisten ihmettelyyn siitä, että Marin ei ollut paikalla eilen torstaina dieselverosta käydyssä eduskuntakeskustelussa.

”Tiedoksi Timo Heinonen, Heikki Autto ja muut, että veroista vastaa valtiovarainministeri Mika Lintilä, ei liikenne- ja viestintäministeri Marin. Olen ollut tämän viikon virkamatkalla Kanadassa. Myös ensi viikolla olen estynyt osallistumasta keskusteluun”, Marin kommentoi tviitissään.

Eduskunta käsitteli torstaina kansalaisaloitetta, joka koskee dieselverosta luopumista.

Eduskuntakeskustelussa ihmeteltiin yleisesti sitä, ettei Marin ollut paikalla.

”Lähetekeskustelulla on merkittävä rooli siinä, miten kansalaisaloite etenee. Tämän vuoksi olisi tärkeää, että ministerit olisivat paikalla”, kokoomuksen kansanedustaja Heikki Autto (kok) huomautti.

Asia päätettiin jättää pöydälle 2. lokakuuta pidettävään täysistuntoon asti. Pöydälle jättämistä esittänyt kokoomuksen Timo Heinonen (kok) toivoi, että Marin olisi ensi keskiviikkona paikalla osallistumassa ”suomalaisten autoilijoiden kannalta keskeiseen keskusteluun”.

”Olemme kuulleet erittäin hyvän keskustelun, mutta on jollain tavalla kansanvallan halveksuntaa, että liikenneministeri ei ole tätä keskustelua ollut kuulemassa. Aika monessa puheenvuorossa täällä on kiinnitetty samaan asiaan huomiota. Kyllä meillä suomalaista autoilijaa koijataan. Autoilijoilta kerätään 8,4 miljardia euroa vuosittain erilaisia veroja”, hän sanoi.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) sanoi torstaina eduskunnassa, että koko autoilun verotus Suomessa tulee muuttumaan radikaalisti. LUE LISÄÄ: