Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) väisteli MTV:n Huomenta Suomessa kysymystä siitä, onko hän antanut suostumuksensa 700 pakettilajittelijan siirrolle.

Postin työriitaa jumittaa kysymys 700 pakettilajittelijan tilanteesta. Pakettilajittelijat siirrettiin toisen, ehdoiltaan heikomman työehtosopimuksen piiriin, mitä työntekijöitä sovittelussa edustava PAU vastustaa.

LUE LISÄÄ:

Paatero toisti tällä viikolla kertomansa kommentin, jonka mukaan 700 lajittelijan siirto toiseen yhtiöön on realiteetti. Työntekijäliitto PAU kuitenkin ajaa sitä, että vaikka siirto toiseen yhtiöön eli Posti Palveluihin on tehty, työehtosopimusta ei tarvitsisi muuttaa.

Paaterolta kysyttiin uudelleen MTV:llä. onko hän antanut hyväksynnän Postin työehtosopimuksen siirrolle.

”Semmoista kukaan ei ole minulta kysynyt, koska se on yhtiön sisäinen päätös. Minulle kerrottiin se sen jälkeen, kun se oli tehty”, Paatero sanoi.

LUE UUDEMPI JUTTU:

LUE MYÖS:

Paatero sanoo, että nyt neuvotellaan juuri siitä, mitä työehtosopimusta 700 pakettilajittelijan kohdalla sovelletaan. Paateron mukaan valtion omistajaohjauksen roolina on päättää valtioyhtiön hallituksen kokoonpanosta ja keskustella sen kanssa siitä, mihin suuntaan yhtiö menee.

LUE MYÖS: