Kuva: Google Maps

Rääkkylän kunnanhallitus on julkaissut avoimen kirjeen, joka on osoitettu peruspalveluministeri Paula Risikolle (kok.) ja kuntaministeri Tapani Töllille (kesk.). Kirjeessä perustellaan Rääkkylän kunnan radikaalia ratkaisua, joka on hermostuttanut ministeri Risikon.

Noin 2600 asukkaan Rääkkylän kunta ilmoitti maanantaina ulkoistavansa kaikki sosiaali- ja terveyspalvelunsa Attendo MedOnelle. Rääkkylä päätti irtisanoa Kesälahden, Kiteen ja Tohma-järven kanssa tehdyn sosiaali- ja terveyspalveluja koskevan yhteistoimintasopimuksen.

Ministeri Risikko kritisoi radikaalia liikettä Helsingin Sanomissa. Risikon mielestä kunnat eivät saisi ulkoistaa ydintoimintojaan.

Kunnanhallitus selvittää avoimessa kirjeessään syitä teolleen. Kunnanhallituksen mukaan kyse on Rääkkylän selviytymisestä.

Ulkoistamispäätöksen perusteena on kunnan mukaan neljä asiaa: lähipalveluiden turvaaminen, sosiaali- ja terveystoimen ohjauksen saaminen omiin käsiin, potilasturvallisuuden varmistaminen sekä huomattavasti nykyistä edullisempi hinta.

- Pystymme hoitamaan sosiaali- ja terveydenhuollon miljoona euroa edullisemmin ja ilman vuotuisia lisälaskutuksia. Se on ainoa tapa pitää Rääkkylä hengissä, kunnanhallitus toteaa.