Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin) kertoo, että Matti Nykäselle ei ole tulossa valtiollisia hautajaisia. Päätökseen johti ministerin mukaan keskustelu Nykäsen omaisten kanssa.

”Olen keskustellut Matti Nykäsen läheisten kanssa. He ovat asiaa harkittuaan pyytäneet minua tiedottamaan, että haluavat viettää hautajaisia perhepiirissä ilman valtiollisia seremonioita. Toivotan voimia surutyöhön. Matin urheilusaavutuksia tullaan kunnioittamaan muilla tavoin”, Terho kertoo Twitterissä.

Terho pyysi aiemmin tällä viikolla virkakuntaa selvittämään mahdollisuutta järjestää valtiolliset hautajaiset edesmenneelle mäkihyppääjä Matti Nykäselle.

”Olympiavoittaja Matti Nykäsen suoritukset ovat suomalaisessa urheiluhistoriassa aivan vertaansa vailla. Siksi olen pyytänyt virkakuntaa selvittämään valtiollisten hautajaisten ja muiden muistamisen muotojen mahdollisuutta”, Terho kertoi tuolloin.

Valtiolliset hautajaiset kustannetaan valtion varoista ja niitä on vuoden 1989 linjanmuutoksen jälkeen järjestetty lähinnä presidenteille ja entisille pääministereille.

Valtion varoin haudattuja urheilijoita on aiemmalta ajalta viisi kappaletta: hiihtäjä Tapani Niku, kiekonheittäjä Armas Taipale sekä juoksijat Ville Ritola, Paavo Nurmi ja Hannes Kolehmainen.

LUE MYÖS:

Matti Nykästä kunnioitetaan Salpausselällä monin tavoin

Valtiolliset hautajaiset Matti Nykäselle? Ministeri selvittää – IL: Viisi urheilijaa saanut saman kunnian

”Matti Nykänen on poissa – yksi merkittävimmistä suomalaisurheilijoista”