Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) mukaan hallituksen kaavailema niin sanottu irtisanomislaki voi muuttua merkittävästi lausuntokierroksen perusteella.

Lausuntokierroksella käynyt lakiesitys helpottaisi työntekijän irtisanomista alle 20 hengen yrityksissä. Lintilä kuitenkin sanoi Ylen Ykkösaamussa perjantaina, että tämä yritysten koon rajaus voi vielä muuttua.

”Nyt arvioidaan sitä lausuntokierrosta ja sitä, tullaanko sisältöön tekemään jotain muutoksia. Yksi mahdollinen, jota voisi harkita ja tarkemmin tarkastella on se, että 20:n raja pudotettaisiin kymmeneen” Lintilä sanoo.

Hallitus pyrkii laskemaan yritysten työllistämiskynnystä keventämällä irtisanomisen ehtoja. Lintilän mukaan ongelma, eli virherekrytointien pelko, on suurin ”nimenomaan siellä hyvin pienissä yrityksissä”.

Esitys on saanut osakseen kovaa kritiikkiä ja käynnistänyt ay-liikkeen poliittiset vastatoimet. Myös työministeri Jari Lindström (sin) on sanonut, että 20 työntekijän rajausta harkitaan vielä, ja uudistus voidaan rajata pienempiinkin yrityksiin.

Lue lisää: VU: Työministeri Lindström tyrmää ay-liikkeen väitteet ”höpönpöpöksi” – 20 työntekijän raja saattaa silti muuttua