Liikennne- ja viestintäministeri Sanna Marinin (sd) saama tappouhkaus on saanut monet poliitikot kommentoimaan tapausta.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) muistuttaa, ettei mikään oikeuta uhkauksia.

”Asioista saa olla eri mieltä ja moniäänisessä demokratiassa asioista pitääkin väitellä. Mikään ei kuitenkaan oikeuta uhkauksia tai väkivallalla ihannointia ja montaa muuta, mitä valitettavan moni meistä saa osaksemme. Henkilöön mentäessä taitavat asia-argumentit olla loppu”, hän tviittaa.

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Tuula Haatainen (sd) kertoo miettineensä, pitäisi sosiaalisesta mediasta luopua.

”Uhkauksien lähettäjät haluavat nitistää henkisesti kohteensa. Joskus mietin pitäisikö somesta luopua. Mutta ei tätä voi jättää vain rikollisten käsiin. Rikosilmoitus uhkauksista liikkeelle.”

Liikenneministerinä vuosina 2005–2007 ollus Susanna Huovinen (sd) kertoo saaneensa myös tappouhkauksia ministeriaikanaan.

”LVM- asioista kansalaisilla paljon mielipiteitä, usein omakohtaista tietoa ja kokemusta. Nollasta sataan helppo kiihtyä. Ilman tappouhkauksia en minäkään selvinnyt tuosta ministeripestistä. Mikään ei oikeuta uhkailemaan ja pelottelemaan”, hän kirjoitti Twitterissä sunnuntai-iltana.

Sanna Marin kertoi sunnuntaina saaneensa tappouhkauksen kevytautoja koskevan lainsäädännön lykkääntymisen vuoksi. Lue lisää: Sanna Marin kertoo saaneensa tappouhkauksen: ”Toivon malttia keskusteluun, vaikka autoihin liittyvät asiat herättävätkin tunteita”