Liikenne- ja viestintäministeriö on nyt julkaissut kaikki osat Kaarina Hazardin ja Mikko Roihan ”Rakkaudesta infraan” -sarjasta. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

Liikenne- ja viestintäministeriön tilaamat yhteensä 50 000 euron kännykkävideot nousivat julkisuudessa ihmettelyn kohteeksi vuosi sitten. Kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard ja ohjaaja Mikko Roiha esiintyvät kännykkäkameralla kuvatuilla videoilla ja kulkevat ihmettelemässä suomalaisia infrakohteita, kuten Porin satamaa ja Nelostietä.

LUE MYÖS:

Hiljattain uutisiin nousi se, että kymmenestä tilatusta videosta vain neljä lopulta julkaistiin. Muun muassa Iltalehti kysyi ministeriöstä videoita nähtäväksi.

Nyt sarjan kaikki osat on julkaistu YouTubessa. Nyt julkaistuihin videoihin lukeutuu muun muassa Helsingin ja Tallinnan välistä tunnelia käsittelevä osa. Siinä Hazard ja Roiha pohtivat, miltä tuntuu olla meren alla kulkevassa tunnelissa ja käyvät Tallinnassa paikalla, johon tunnelin toista päätä visioidaan. Lopuksi he matkustavat lautalla takaisin Helsinkiin. Lauttamatkalla he kertovat, että tunnelivisioihin kuuluu kahden keinotekoisen saaren rakentaminen Helsingin ja Tallinnan välille.

”Helsinkiin tulisi kokonainen 50 000 ihmisen uusi kaupunginosa. Jo tämä Helsingin ja Tallinnan väli, sitäkin asutettaisi. Se on aika hurja ajatus”, Hazard sanoo videolla.

Tänään keskiviikkona julkaistiin myös videot ”Päärata”, ”Hamina-Vaalimaa -moottoritie”, ”Kouvola-Kiina-rata”, ”Datakeskukset”, ”Sääinfra” ja ”Ilmailu”.