Suomen maksuttomilla tv-kanavilla esitetään yhä enemmän tosi-tv:tä. Vuonna 2014 esitetyistä tv-ohjelmista 32 prosenttia on suomalaisia, raportoi liikenne- ja viestintäministeriö.

Tosi-tv-ohjelmia oli 26 prosenttia kaikista ohjelmista. Osuus kasvoi kaksi prosenttiyksikköä edellisvuodesta. Toiseksi eniten, 20 prosenttia ohjelmista, telkkarin ilmaiskanavilla näytettiin ulkomaista fiktiota. Asia- ja ajankohtaisohjelmien sekä uutisten yhteenlaskettu osuus tv-ohjelmista oli 15 prosenttia.

Lisäksi kanavien tarjontaan kuului keskeisesti viihdettä ja kevyttä musiikkia (11 prosenttia) ja elokuvia (9 prosenttia). Lastenohjelmien (4 prosenttia), kotimaisen fiktion (2 prosenttia), kulttuuri- (2 prosenttia) ja urheiluohjelmien (2 prosenttia) osuudet olivat verrattain vähäiset.

Pohjoisamerikkalaisen ohjelmiston osuus oli korkea etenkin kaupallisilla kanavilla, joista kaikilla paitsi MTV3:lla ja Kutosella amerikkalaisohjelmia oli enemmän kuin kotimaisia. Ylen kanavilla taas kotimaisten ohjelmien keskimääräinen osuus oli yli puolet amerikkalaisten ohjelmien osuuden jäädessä keskimäärin alle kymmenesosaan.