Kokoomuksen eurovaaliehdokas Tuomas Tikkanen vaatii perussuomalaisten nuorisojärjestöjen avustuksista vastaavalta toimitusministeriltä Sampo Terholta (sin) selvitystä Perussuomalaisten Nuorten toiminnasta ja sen edellytyksistä nuorisojärjestöjen valtionapuun.

“Vaikuttaa siltä, että perusteet tukien jäädyttämiselle tai takaisinperintään ovat vahvat. Perussuomalaiset nuoret ovat rikkoneet nuorisolain mukaisia kriteerejä avustuksen ehdoille. Ministeri Terhon on pikimmiten käynnistettävä asiasta tarkentava selvitys”, Tikkanen vaatii tiedotteessaan.

Erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez kertoi tänään Uudelle Suomelle, että ministeriö harkitsee PS-Nuorten valtionavustuksen tilannetta. Syynä harkintaan ovat järjestön viimeaikaiset kannanotot.

Perussuomalaiset Nuoret voivat menettää kokonaan tälle vuodelle jo myönnetyn 115 000 euron valtionavustuksen, jos opetus- ja kulttuuriministeriö katsoo, että avustuksen käytön ehtoja ja rajoituksia on rikottu. Lue tarkemmin: Perussuomalaisten nuorten 115 000 €:n potti voi lähteä kokonaan – Ministeriö: 57 500 € perittäisiin takaisin

Viime päivinä julkisuudessa on käsitelty PS-Nuorten loukkaavaa tviittiä, jossa kehotetaan äänestämään eurovaaleissa perussuomalaisia, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Ohessa on kuva tummaihoisesta perheestä. Lue lisää: PS-Nuorten tempaus kuohuttaa perussuomalaisissa – ”Tämä kuva aloitti lähtölaskennan ihmisvihaajille”

”PS-Nuorten jakama tviitti oli ihmisarvoa loukkaava ja puhtaan rasistinen. Onko ihmisten geeniperimän ja sukutaustojen seulonta ja suomalaisuuden tarkka määrittely perussuomalaisten tai heidän nuorisojärjestönsä politiikan keskeinen kysymys? Mielleyhtymää 30-luvun Eurooppaan ei voi välttää”, Tuomas Tikkanen sanoo.

Lue myös: Näkökulma: Jussi Halla-aho antaa rasismin yhä rehottaa perussuomalaisissa nuorissa

Hän muistuttaa, että nuorisolain mukaan valtionapukelpoiseksi voidaan hyväksyä sellainen nuorisoalan järjestö, joka toteuttaa lain 2 §:ssä säädettyjä tavoitteita ja lähtökohtia. Lain tavoitteena on mm. edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä oikeuksien toteutumista. Tikkanen korostaa, että tavoitteen toteuttamisen lähtökohtina pidetään yhteisvastuuta, kulttuurien moninaisuutta ja kansainvälisyyttä.

”On ilmiselvää, että PS-Nuorten tapauksessa nämä lähtökohdat eivät toteudu. Päinvastoin ne sotivat lain tavoitteita ja lähtökohtia vastaan. Järjestön valtionapukelpoisuus on otettava arvioitavaksi ja tarvittaessa peruutettava se. Nyt tarvitaan ministeriön ryhtiliikettä asiassa.”

Tämän vuoden 115 000 euron valtionavustuksesta on jo maksettu nuorisojärjestölle puolet eli 57 500 euroa. Toinen puolikas on vielä maksamatta.

Ministeriöstä on oltu yhteydessä PS-Nuorten pääsihteeriin jo maaliskuussa koskien nuorisojärjestön kannanottoja aiemmin tänä vuonna. Uusi Suomi uutisoi alkuvuodesta näistä etnonationalistisista kannanotoista:

LUE LISÄÄ:

Halla-aho PS-Nuoret-jupakasta: ”Emme aja rotuerottelupolitiikkaa – typeriä kommentteja”

PS-Nuorten johtohahmo ohjaisi ”ei-valkoiset” ulos maasta – Järjestö kieli keskellä suuta