Suomalaisen jalkapalloilun ökyrikas seura HJK kyntää syvällä pohjamudissa. Maanantaina HJK hävisi vierasottelussa FC Lahdelle surkealla esityksellä 0-3.

HJK:n alamäki alkoi Lahdessa nopeasti. 12. minuutilla HJK:n Kevin Kouassivi-Benissan antoi karmean harhasyötön ja Lahden Eemeli Virta pääsi väliin. Virta syötti pallon suoraan Erik Törnrosille, joka viimeisteli 1-0.

Gael Etockin läpiajo lisäsi alle varttituntia myöhemmin HJK:n tuskaa, kun hän lisäsi Lahden johdon jo 2-0:aan. Toisen jakson alussa Törnros kaunisteli lukemat jo 3-0:aan ja peli oli selvä.

HJK:lla menee käsittämättömän huonosti. Edellisen kerran voittanut huhtikuun alussa eli 42 päivää sitten. Kautensa HJK avasi kahdella voitolla, mutta sen jälkeen joukkue on pelannut kahdeksan ottelua ilman voittoa. Maalinteossa HJK on onnistunut kymmenessä ottelussaan vain yhdeksän kertaa.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on pitänyt tiukasti kiinni päävalmentajastaan Mika Lehkosuosta. Lehkosuo ei saanut kenkää edes 2015 ja 2016, kun HJK ei voittanut mestaruutta.

Riihilahdella riittää nyt pohdittavaa. Jotain pitäisi tehdä, koska joukkue pelaa umpisurkeasti. Lehkosuon opit eivät ole tehonneet.

RoPS löi maanantaina VPS:n 1-0-lukemin vieraissa. HIFK pelasi KPV:n kanssa 1-1 tasapelin Ilveksen ja IFK Mariehamnin ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Sarjan kärjessä jatkaa FC Inter. HJK on valahtanut nolosti jo kuudenneksi. Kuusi parasta joukkuetta etenee 22 kierroksen jälkeen loppusarjaan ja kuusi huonointa pelaa alemmassa loppusarjassa.

Kysymys kuuluu, onko HJK 22 kierroksen jälkeen vielä kuuden joukossa?