Microsoftin Oulun yksikön varaluottamushenkilö Jari-Pekka Teurajärvi hämmästelee Puheenvuoron blogissaan nettikeskusteluissa “purkautuvaa valtavaa Nokia-kateutta”.

-Mitä pahaa nokialaiset, ex-nokialaiset ja mikkisoftalaiset ovat Suomelle tehneet? Tuntuu siltä, että Nokian merkitystä Suomen nousulle 1990 luvulla ei ymmärretä. Mitä olisi Suomi nyt ilman Nokiaa? Mitä olisi Oulu ilman Nokiaa? Tampere? Salo? Espoo? Jyväskylä?

Nykyinen Microsoftin Oulun yksikkö on yksi niistä, jotka siirtyivät Nokialta Microsoftille matkapuhelinkaupan yhteydessä.

- Nokialaisia oli vain vähän aikaa sitten Oulussa noin 2500. Jäljellä tuosta porukasta on 500 työntekijää tekemässä töitä nyt Microsoftille eli niin sanotusti “vanhoissa hommissaan”, Teurajärvi toteaa.

Teurajärvi ei ota varsinaisesti kantaa markkinoilla velloviin huhuihin, joiden mukaan Microsoft olisi vähentämässä ex-nokialaisia palkkalistoilstaan kovalla kädellä. Spekulaatioissa on puhuttu myös Teurajärven työpaikan eli Oulun yksikön sulkemisesta kokonaan.

-Moni kuitenkin miettii, että miten saisi talon myytyä, Teurajärvi tiivistää henkilöstön tunnelmat.