Euroopan jalkapalloliitto UEFA kuuli Suomen maajoukkuepelaaja Roman Eremenkoa torstaina. Lokakuun alussa Eremenko asetettiin väliaikaiseen pelikieltoon. Niin UEFA, Eremenko kuin Eremenkon seura Moskovan TsSKA eivät ole suostuneet kommentoimaan pelikiellon syytä.

Tapauksesta saataneen uutisia perjantaina. Sitä ennen voidaan olla vielä arvailujen varassa.

Venäjällä on liikkunut hurjia huhuja. venäläistoimittaja Artur Petrosyanin arvio Eremenkon pelikiellon pituudesta on karua luettavaa.

- Huhu kertoo, että Eremenko olisi saamassa kahden vuoden kilpailukiellon kiellettyjen aineiden käytöstä. Tapahtui sitten mitä tahansa, niin sen voi sanoa, että Suomen maajoukkueen ja Moskovan TsSKA:n pelaaja on pulassa, Petrosyan kirjoitti Twitter-tilillään.

Eremenkon ura huippufutiksessa olisi kaksivuotisen kilpailukiellon myötä varmasti vaakalaudalla. 32-vuotiaana kahden vuoden pelaamattomuuden jälkeen olisi vaikeaa saada hyvää sopimusta.

Suomen maajoukkueelle Eremenkon pitkä pelikielto olisi musertava takaisku. Hyökkäyspelissä Eremenko on Suomen tärkein pelaaja.

Tapauksen salamyhkäisyys hämmentää eniten. Kyse lienee vakavasta rikkeestä, koska väliaikainen pelikielto kesti ensin 30 päivää ja sitä jatkettiin vielä 15 päivällä.

Mikäli kahden vuoden pelikielto tulisi, olisi kyse suomalaisen jalkapallon merkittävimmästä skandaalista.