Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen on valinnut lopullisen miehistönsä ensi lauantaina Helsingin Olympiastadionilla pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Mukana on 24 pelaajaa. Tiistain surkean Viro-ottelun jälkeen viisi pelaajaa pudotettiin pois.

Glen Kamara ja Daniel O’Shaughnessy siirtyivät odotetusti U21-maajoukkueen vahvuuteen. Muut pudotetut pelaajat olivat Boris Rotenberg, Jere Uronen ja Mikko Sumusalo.

Uronen sai Ruotsin liigassa aivotärähdyksen. Hän ei ole pelikunnossa ja se on Huuhkajille paha menetys.

Rotenberg ja Sumusalo eivät vakuuttaneet Viroa vastaan. Avauksessa olleen ensimmäisen maaottelunsa pelanneen Rotenbergin syötöt eivät menneet perille ja hänet vaihdettiinkin tauolla Sumusaloon. Rotenberg oli Viro-otteluun yllätysvalinta ja yllätys jäi 45 minuutin pituiseksi.

Suomen vahvuudessa Unkaria vastaan ovat odotetut pelaajat. He ovat pakkovoiton edessä. Jos Unkari voittaa, ei Suomella ole haaveita edes jatkokarsinnoista.

Viroa ja Pohjois-Irlantia vastaan Suomi alitti pahasti tasonsa. Peli oli todella sekavaa, eikä joukkue näyttänyt sisäistävän pelitapaa.

Suomi on parempi joukkue kuin 0-2 –tappio Viroa vastaan antaa ymmärtää. On Mixusta itsestään kiinni, onko rohkeutta uudistua ja valita joukkueelle simppelimpi pelitapa, jolla pelaajien vahvuuksia voisi hyödyntää paremmin.

Suomen joukkue Unkaria vastaan:

Maalivahdit: Lukas Hradecky, Niki Mäenpää, Henrik Moisander

Puolustajat: Kari Arkivuo, Jukka Raitala, Joona Toivio, Niklas Moisander, Markus Halsti, Thomas Lam, Sebastian Sorsa, Valtteri Moren

Keskikenttäpelaajat: Perparim Hetemaj, Tim Sparv, Sakari Mattila, Joni Kauko, Rasmus Schüller, Robin Lod, Roman Eremenko

Hyökkääjät: Kasper Hämäläinen, Teemu Pukki, Riku Riski, Joel Pohjanpalo, Tim Väyrynen, Eero Markkanen