Suomi ei ole mukana koripallon MM-kisoissa elo-syyskuussa Kiinassa. Tämä varmistui sunnuntaina Venäjän voitettua Susijengin Permissä 91-76.

Suomi johti ottelua parhaimmillaan 18 pisteellä. Johtoasemaan Venäjä nousi vasta viimeisellä neljänneksellä.

Kliseisesti sanottuna parempi joukkue voitti. Suomen taitotaso ja energia ei riittänyt loppuun saakka.

– Venäjä on tosi kova joukkue. Jätettiin kaikki kentälle, mutta se ei tänään riittänyt. Venäjä oli tänään liian kova. Harmittaa, kommentoi Susijengin kapteeni Shawn Huff YLE:n tv-haastattelussa.

Tasaisessa koripallopelissä pienet asiat ratkaisevat.

– Pienissä asioissa oltaisiin voitu olla parempia, mutta tosiasia on, että Venäjä oli tänään parempi, Huff myönsi.

MM-karsinnoissa Suomi osoitti hienoa taisteluhenkeä. Oli jo sinänsä kova suoritus viedä ratkaisu kisapaikasta viimeiselle kierrokselle saakka.

Toisaalta Suomen molemmat Tshekki-tappiot sekä tappio Islannille vieraissa olivat pelillisesti pettymyksiä. Voitot niistä peleistä olisivat vieneet Suomen Kiinan kisoihin.

Susijengi on pelannut neljässä perättäisessä EM-turnauksessa ja selviytynyt niissä kaikissa 16 joukkoon. Lisäksi Suomi oli mukana 2014 MM-kisoissa Espanjassa, joskin paikka niihin kekkereihin ostettiin rahalla.

Seuraavaksi Susijengi taistelee arvoturnauspaikasta karsinnoissa 2021 EM-kisoihin. Siihen turnaukseen Suomi selviytyy, jos karsinnoissa ei tule aivan totaalista mahalaskua.

MM-kisat pelataan 2023 jälleen Aasiassa. Kisajärjestäjiä ovat Filippiinit, Japani ja Indonesia.

Toivoa sopii, että kansainväliset koripalloriidat saataisiin ratkaistua. Kukaan ei viime kädessä hyödy siitä, etteivät parhaat pelaajat ole MM-karsinnoissa käytettävissä.

MM-karsinnoissa Kiinan kisoihin oli surkuhupaisaa, etteivät Euroliigan pelaajat päässeet mukaan kaikkiin peleihin. Suomi pelasi monessa ottelussa ilman Petteri Koposta ja Sasu Salinia. Suomen kaltaisella pienellä koripallomaalla moiseen tasoitukseen ei olisi varaa.