Häätkin muuttuvat mobiiliksi – ainakin melkein. Directa kehottaa tulevia hääpareja lieventämään häästressiä rakentamalla mobiilihääsivuston, jonka kautta tärkeimmät häihin liittyvät tiedot ovat kaikkien luettavissa.

- Sivustolla voi julkaista esimerkiksi ajankohdan ja hääpaikan, mahdolliset muutokset ja lisätoiveet, sekä päivän ohjelman. Jos myös ruokalista on näkyvillä, vieraiden on helppo kertoa mahdollisista ruoka-allergioistaan, toteaa muun muassa mobiilipalveluihin erikoistuneen Directan toimitusjohtaja Ville Komppa.

Mobiilisivusto hälventää Directan mukaan stressiä etenkin silloin, jos suunnitelmat yllättäen muutuvat. Häävieraita taas helpotaa esimerkiksi se, että häälahjalista on mobiilisivustolla.

- Mobiilista on helppo käydä katsomassa, mitä listalla on vielä jäljellä. Kaupassa ei tarvitse seisoskella miettimässä, että mitä parille pitikään ostaa, kun listan voi avata kännykällä, Komppa sanoo.

Häämobiilisivuston voi rakentaa itse tai palvelun voi ostaa alan ammattilaiselta. Kompan mukaan sivuston rakentaminen on helppoa, mutta sen saa myös avaimet käteen -periaatteella.

Sivuston avaaminen joko omatoimisesti tai ostamalla ei vaadi huikeita summia, vaan projektista voi selvitä reilulla satasella.