Monen kulmakarvat kohoilivat viikolla, kun perussuomalaiset julkistivat ilmastopoliittisia linjauksiaan. Julkisesta reaktiosta päätellen joillekin on ollut uutinen se, että puolue myöntää nyt ilmaston lämpenemisen ja ihmisen osuuden siihen.

Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan linjauksessa ei kuitenkaan ole mitään uutta.

”Sanoimme kaikissa vaaleja edeltäneissä keskusteluissa, että emme kiistä sitä, että ilmasto lämpenee ja että todennäköisesti ihmisellä on sen kanssa tekemistä”, Halla-aho sanoo ”Aamiainen Jari Korkin kanssa” -videohaastattelussa.

Halla-ahon hampaissa on hänen maailmanlopun lietsonnaksi kutsumansa mustavalkoisuus. Siihen kuuluu hänen mukaansa se, että jokainen, joka ei lähde mukaan siihen tai Greta Thunberg -kulttiin, on ilmastodenialisti.

”Hyväksymme sen, että päästöjä on vähennettävä, mutta yritämme löytää sellaisia lähestymistapoja, joissa kansallisen edun puolustaminen ja globaalit ilmastotavoitteet eivät olisi ristiriidassa”, Halla-aho muotoilee.

Lue koko haastattelu ja katso video: Jussi Halla-aho kiistää perussuomalaisten täyskäännöksen ilmastonmuutoksessa: ”Suhteellisuudentaju unohtuu”