Turun monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Muhis Azizi (kok) vaatii hallitukselta ja valtiovallalta nopeita johtopäätöksiä Oulun epäillystä hyväksikäyttö- ja raiskausringistä.

Poliisin mukaan yhdeksää ulkomaalaistaustaista miestä epäillään Oulussa seksuaalirikosten vyyhdistä, jonka uhrit ovat kolme alle 15-vuotiasta tyttöä. Epäiltyjen tekijöiden joukko saattaa kasvaa, poliisi on ennakoinut. Epäillyt rikokset ovat törkeitä lapsiin kohdistuneita hyväksikäyttöjä ja törkeitä raiskauksia.

”Nyt jos koskaan olisi eduskunnassa tehtävä muutoksia lakiin tähän asiaan liittyen. Ihmettelen, miksi aina tarvitaan jonkinlainen katastrofi tai äärimmäinen väärinteko, ennen kuin joitain lakeja aletaan muuttaa. Tämän tapauksen johdosta on ehdottomasti tehtävä lakialoite, jotta eteenkin ne maahanmuuttajat, jotka oikeasti syyllistyvät suuriin ja likaisiin rikoksiin joutuvat vastuuseen teoistaan. Eli kärsittyään tuomionsa, heille yksinkertaisesti leima takamukseen ja käännytys takaisin sinne mistä ovat tulleet”, Azizi kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

”Jos valtion taholta ei nopeasti tule toimenpiteitä, niin on turha toivoa nollatoleranssia rasismille. Uhreina eivät ole pelkästään seksuaalirikosten uhrit vaan myös ne sadat tuhannet muut maahanmuuttajat, jotka kokevat uhkailua ja solvauksia, ja niistä aiheutuvaa pelkoa, tämänkaltaisten tapahtumien johdosta”, Azizi jatkaa.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) muistutti tiistaina, että hallitus on jo kiristämässä lainsäädäntöä . Rikollisten ulkomaalaisten karkotuspäätösten täytäntöönpanoa nopeutetaan lakiesityksellä, minkä lisäksi seksuaalirikosten rangaistuksia ollaan kiristämässä.

Azizi hoputtaa lakiesitysten toteuttamista.

”Kuten valtiolla on valmius viedä nopeasti tiedustelulakia eteenpäin, niin samoin tulisi toimia muutettaessa lakia välittömästi tällaisia tapauksia varten.”

”Suomessa on oikeasti ryhdyttävä toimiin ja alkaa käännyttää vastaavanlaisia rikollisia takaisin kotimaihinsa, ja uskon että se saisi maahanmuuttajataustaisia suhtautumaan vakavammin maamme lakiin”, Azizi kirjoittaa.

Tarkennus klo 14.23: karkotusten toimeenpanoa nopeuttava laki on jo hyväksytty ja tulossa voimaan vuoden 2019 alussa.

Turun kaupungin monikulttuurisuusneuvoston tehtäviä ovat muun muassa maahanmuuttajien kotoutumisen ja kulttuurien välisen vuoropuhelun edistäminen. Neuvostossa on jäseninä vieraskielisiä kuntalaisia sekä luottamushenkilöitä ja asiantuntijoita. Azizi toimii sen puheenjohtajana kaudella 2017–2019.

Lue lisää:

Oulun poliisi varoittaa perheitä: Ulkomaalaistaustaiset miehet houkutelleet nuoria tyttöjä kontaktiin

Sisäministeri Oulun raiskausringistä Ylellä: ”Ei tällaista pitäisi tapahtua Suomessa” – Karkotuksia nopeutetaan

Kansanedustaja julkaisi synkän listan raiskausuutisista – ”Tähän on reagoitava heti”