Käyttivätkö Israelin agentit väärennettyjä passeja salamurhamatkallaan, pitäisikö jonkun erota vai oliko syypäänä sisäpiiri? Hamas-komentajan murhasta ja tiedustelupalvelu Mossadin toimintatavoista noussut skandaali vain jatkaa samenemistaan ja uhkaa jo Israelin välejä länteen.

Israelin tiedustelupalvelua Mossadia kuvataan ovelaksi ja tehokkaaksi, mutta se on osannut myös sählätä näyttävästi:

–Norja, heinäkuu 1973

Mossad etsii Lillehammerista palestiinalaisryhmä Mustan syyskuun johtajaa. Ryhmä oli surmannut 11 israelilaisurheilijaa Münchenin olympiakisoissa 1972. Agentit kuitenkin tappavat erehdyksessä marokkolaisen ravintolatyöntekijän. 10 agenttia pakenee mutta kolme jää kiinni ja he joutuvat vankilaan liki kahdeksi vuodeksi.

–Jordania, syyskuu 1997

Kaksi agenttia jää kiinni Jordaniassa, kun he yrittävät tappaa Hamasin johtajan Khaled Meshaalin myrkkyruiskeella. Jordanian kuningas Hussein pakottaa Israelin antamaan vastalääkkeen diplomaattisuhteiden katkaisemisen uhalla. Lisäksi Israel joutuu vapauttamaan Hamasin hengellisen johtajan Sheikh Ahmed Jassinin agenttejaan vastaan.

–Sveitsi, helmikuu 1998

Viisi agenttia jää kiinni Bernissä, kun he asentavat kuuntelulaitteita libanonilaismiehen kellariin. Neljä onnistuu huijaamaan poliisia ja karkaamaan, mutta viides joutuu pariksi kuukaudeksi selliin ja saa ehdollisen tuomion.

–Uusi-Seelanti, maaliskuu 2004

Kaksi israelilaista vangitaan kuudeksi kuukaudeksi, kun he yrittävät hankkia väärennetyn passin. Tapauksen vuoksi Uusi-Seelanti jäädyttää korkean tason suhteet Israeliin.