Keskustalainen kansanedustaja väläyttää uudenlaista ideaa hankalaan hallitusongelmaan.

Kansanedustaja Petri Honkonen (kesk) väläyttää vähemmistöhallituksen mahdollisuutta vastaukseksi mutkikkaaseen vaalitulokseen, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

"Ensinnäkin pidän selvänä asiana, että keskustan ei kannata nyt mennä hallitukseen. Vaalitulos oli niin huono ja kansan viesti puolueelle niin selvä, että se täytyy ottaa vakavasti", Honkonen sanoo.

Honkosen mielestä keskusta voisi antaa oppositiosta tukea vähemmistöhallitukselle, jos se muodostuisi vasemmiston ja vihreiden varaan.

"Silloin syntyisi tavallaan kansanrintama, jossa keskusta olisi oppositiosta käsin SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton tukipuolue. En näe kuitenkaan mitään edellytyksiä sille, että keskusta tukisi vähemmistöhallitusta, jossa on mukana kokoomus."

Vasemmistovetoisen hallituksen tukeminen onnistuisi kuitenkin Honkosen mukaan vain, jos keskusta saisi läpi useita keskeisiä tavoitteitaan, kuten 18 maakuntaan pohjautuvan sote-uudistuksen ilman valinnanvapautta.

LUE MYÖS:

Vasemmistopomo julkaisi toivomansa hallituspohjan – Sipilän ero voi avata keskustalle hallitustien

Tutkija: Keskusta olisi voinut valita Sipilän seuraajan parissa viikossa – Miksi valinta siirrettiin 5 kuukauden päähän?

Petteri Orpolta ehto Antti Rinteelle: ”Kokoomus ei voi olla paha poliisi”