Porvoon poliisiampumisesta on tihkunut lisätietoja eri medioille. Useiden viestimien mukaan epäillyt olivat veljeksiä.

MTV Uutisten tietojen mukaan ampumisen yhteydessä toiselta poliisilta vietiin ampuma-ase. MTV:n mukaan välikohtauksessa ammuttiin toistakymmentä laukausta. MTV kertoo lisäksi, että epäillyistä vanhemmalla veljellä on Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalaisuus, nuorempi on Ruotsin kansalainen.

Helsingin Sanomat puolestaan lisää, että epäillyt ovat viettäneet nuoruutensa Porvoossa, haastateltuaan kahta epäiltyjen kouluaikaista tuttavaa. Perhe muutti HS:n mukaan Ruotsiin, kun vanhempi veli oli kahdeksannella luokalla.

LUE LISÄÄ: Ruotsalaislehti: Porvoon ampujat soittivat itse poliisit paikalle – odottivat väijyksissä

HS:n tietojen mukaan isoveli on Ruotsissa otellut vapaaottelija. HS:n lähde kuvailee häntä pikkurikolliseksi, jolla on yhteyksiä rikollisiin piireihin Ruotsissa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan vanhemmalla veljellä ei ole rikostuomioita Suomesta, mutta häntä on epäilty vero- ja kirjanpitorikoksista Ruotsissa kolme vuotta sitten.

Keskusrikospoliisi (KRP) on kertonut, että kahta Ruotsin kansalaista epäillään Porvoon ampumisista. KRP:n mukaan miehet ovat syntyneet vuosina 1989 ja 1994.

LUE TARKEMMIN: Nyt tuli vahvistus: Porvoon ampumisista epäillyt ovat Ruotsin kansalaisia – syntyneet 1989 ja 1994

Miesten epäillään ampuneen kahta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia pienteollisuusalueella Porvoossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 0.30 aikaan. Poliisit loukkaantuivat tilanteessa, mutta toinen heistä on jo kotiutunut sairaalasta, eikä toisellakaan ole hengenvaaraa.

Miehet otettiin kiinni puolen tunnin takaa-ajon päätteeksi sunnuntai-iltana.

LUE MYÖS:

”Blue light sabotage” -ilmiö huolettaa Suomen poliisia – ”Erityisen huolissaan ovat ruotsalaiset virkaveljemme”

Viritettiinkö poliisille ansa? 2 kiinni epäiltynä Porvoon ammuskelusta

Poliisiylijohtaja kertoi karuja lukuja: ”Sanat pistooli, haulikko, kivääri tai rynnäkkökivääri mainittiin lähes 7000 kertaa”

Poliisi perustelee vaitonaisuuttaan Porvoon tapauksessa: ”On olemassa seikkoja, jotka tulee olla vain poliisin ja epäiltyjen tiedossa”

Antti Rinne Porvoon tapahtumista haastattelutunnilla: ”Henkii vakavasta muutoksesta yhteiskunnassa”

KRP tutkii kahta poliisin kohdistunutta murhayritystä – Epäiltyjen etsintä jatkuu

Kolmea poliisia ammuttu viikonlopun aikana – Sisäministeri Maria Ohisalo: ”Väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan”