Musiikkitalon asiat ovat nytkähtämässä eteenpäin tänään kun asianosaiset kokoontuvat yhteen kuulemaan Musiikkitalon kiinteistöosakeyhtiön hallituksen suositusta kello 14.00. Hallituksessa ovat osallisena Helsingin kaupunki, Yleisradio sekä Senaatin kiinteistöt.

Musiikkitalon suunnittelupäällikkö Helena Hiilivirta lähtee tapaamiseen toiveikkain mielin. Hän uskoo, että talon pohjarakennuksen valmistuessa elokuun loppuun mennessä, itse taloa päästäisiin pystyttämään syyskuussa.

- Kyllä nyt tuntuu positiiviselta. Positiivisemmalta kuin pitkiin aikoihin, kertoo Hiilivirta uusisuomi.fi:lle.

Hiilivirta kertoo kuinka viime syksynä, kun SRV viitonen teki ainoan ja ylihintaisen tarjouksensa, päätettiin aloittaa hankintalain mukainen neuvottelumenettely, jonka puitteissa yhteistyötä RSV:n kanssa jatkettiin. Tänään kuullaan SRV viitosen uusi urakkatarjous jonka odotetaan jäävän huomattavasti alle alkuperäisen 124 miljoonan euron tarjouksen.

Sibelius-Akatemian rehtori Gustav Djupsjöbacka on Hiilivirtaa varovaisempi optimismissaan.

- Asioiden liikahtamisesta eteenpäin on toiveita ja odotuksia, se on totta. On kuitenkin liian aikaista sanoa mitään. Katsotaan nyt, mitä hallitus suosittelee, sanoo Djupsjöbacka.

Djupsjöbacka kertoo, että mikäli rakentaminen etenee, käyttäjätahot keskustelevat toukokuussa keskenään käyttöoikeuksista.

- Onhan siinä sopimista käyttäjillä. Muuten olemme samoilla linjoilla, mutta yhteistilat ovat vaikeita. En kuitenkaan usko, että siitä suurta kädenvääntöä tule. Pakkohan sinne on kolme tahoa mahtua. Pääasia on, että päästään rakentamaan ja saadaan täysipainoinen musiikkitalo ja konserttisali.