Musliminaisten oma uimavuoro Helsingin Jakomäen uimahallissa on herättänyt voimakkaita tunteita kuntavaaliehdokkaiden ja muidenkin keskustelijoiden keskuudessa Uuden Suomen blogipalvelussa. Onko kyseessä syrjintä? Ihmisoikeuksiin hyvin perehtyneet Iivi Anna Masso (kok.) ja Nina Suomalainen (kok.) ovat asiassa täysin vastakkaista mieltä.

Helsinkiläisehdokas Iivi Anna Masso kirjoittaa blogissaan seuraavasti: ”Minkä takia musliminaiset eivät voi uida ei-musliminaisten seurassa? Ovatko syyt tähänkin uskonnollisia – ja mitkä ne syyt silloin ovat? Toivoisin tähän kysymykseen asianomaisilta selkeää vastausta. Kyseistä tapausta täytyy tutkia syrjintänä. Missä ovat syrjintälautakunnat ja tasa-arvovaltuutetut?”.

Masso pitää Helsingin kaupungin toimintaa perustuslain vastaisena.

Helsingin valtuustoon Masson tavoin pyrkivä Nina Suomalainen asettuu puolustamaan käytäntöä pitäen sitä luonteeltaan ”positiivisena syrjintänä”. Hän on kommentoinut Masson blogikirjoitusta pariin otteeseen.

Kaikkiaan näkemyksiä kirjoituksen perään on tullut nopeasti jo viitisenkymmentä.

”On hyvä, että näistä asioista vihdoinkin keskustellaan. Liian pitkäänhän kaikki ulkomaalaisuuteen liittyvä on meidän lintukodossamme vaiettu kuoliaaksi”, tasoittelee Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Heikki S. von Hertzen.

Helsingin Sanomat kertoi hiljattain, että muslimityttöjen uimakoulun jälkeen lauantaisin Jakomäen uimahallissa on vain musliminaisille varattu kolmen tunnin uintivuoro. Hallin henkilökunta koostuu silloin pelkistä naisista.