Äärinäkemyksiä levittävää MV-sivustoa vastaan aloitettu boikotti leviää. Poliittiset nuorisojärjestöt antavat tukensa boikotille.

Tuen ilmaisussa ovat mukana keskustan, kokoomuksen, vihreiden, vasemmiston ja SDP:n nuorisojärjestöt. Perussuomalaiset nuoret ei ole mukana boikottituessa.

- Valheilla rahastamisen on loputtava, nuorisojärjestöt vaativat kannanotossaan.

Boikotti on suunnattu niitä yrityksiä vastaan, jotka jatkavat mainontaansa MV-lehdessä tai sen sisarjulkaisussa Uberuutisissa.

Demareita edustava Eetu Kinnunen kertoi viime viikolla Puheenvuoro-blogissaan, että kampanjan MV-lehteä vastaan aloittanut demariopiskelijoiden SONK ry:n puheenjohtaja Hanna Huumonen on saanut törkyviestejä kampanjan aloittamisen jälkeen.

MV-lehden liiketoimintalogiikka on Kinnusen mukaan se, että ”suolletaan internetiin mahdollisimman paljon klikkejä tuottavia otsikoita faktoja tarkastamatta tai tietoisesti vääristäen, sepittäen tai varastaen” ja jokainen klikkaus tuottaa rahaa.

- Me allekirjoittaneet vetoamme niihin yrityksiin, jotka ovat hankkineet mainostilaa MV-lehden ja Uberuutisten sivuilta ja siten rahoittavat näiden toimintaa: lopettakaa vihapuhetta ja toistuvia valheita levittävien verkkojulkaisuiden tukeminen ja kantakaa yhteiskunnallinen vastuunne, poliittiset nuorisojärjestöt toteavat kannanotossaan.

- Tekstien avulla haetaan oikeutusta avoimelle vihapuheelle ja samalla kerätään rahoitusta toimintaan käyttämällä liioiteltuja tai keksittyjä mukauutisia. Vaikka valheellisten uutisten levittäminen ei ole laitonta, sen tukemiselle ei ole perusteita, ellei yritys samalla hyväksy sivustojen tuottamaa vihapuhetta, nuorisojärjestöjen puheenjohtajat toteavat.